Kemik porselen özelliklerine hidroksi apatitin etkileri ve karakterizasyonu
Characterisation and production affects of hydroxyapatite on bone China porcelain propertise
  1. Tez No: 150614
  2. Yazar: KEREM ÖZBEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NURAN AY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Seramik Mühendisliği, Ceramic Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kemik Porseleni, Hidroksi Apatit, Kemik Külü, Sentetik Kemik Külü, Karakterizasyon, Bone China Porcelain, Hydroxyapatite, Bone Ash, Synthetic Bone Ash, Characterisation 11
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Seramik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KEMİK PORSELEN ÖZELLİKLERİNE HİDROKSİ APATİTİN ETKİLERİ VE KARAKTERİZASYONU KEREM ÖZBEK Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: ProflDr. Nuran AY 2004, 44 sayfa Bu tezde kemik porseleni geleneksel üretimde kullanılan kemik külünün minerolojik formu olan ve geleneksel yöntemlerin dışında sentetik olarak üretilen Hidroksi Apatitin üretim sürecine olan etkileri incelenmiştir. Kemik porseleni üretiminde temel hammadde olarak kullanılan kemik külünün yerine ticari hidroksi apatit ve bu çalışmada sentezlenen hidroksi apatit kullanarak bünyeler hazırlanmıştır. Kemik külü ve Hidroksi Apatit kullanılarak üretilen ürünler arasındaki fiziksel ve mikro yapısal değişiklikler incelenerek elde edilen sonuçlar sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis CHARACTERISATION AND PRODUCTION AFFECTS OF HYDROXYAPATITE ON BONE CHINA PORCELAIN PROPERTISE KEREM ÖZBEK Anadolu University Graduate School of Natural and Applied Sciences Ceramic Engineering Program Supervisor: Prof.Nuran AY 2004, 44 pages In this thesis, production affect of Hydroxyapatite, which is synthetically produced mineralogical form of bone ash used in production of Bone China, has been investigated. In the study, porcelain bodies has been prepared by using commercial Hydroxyapatite and synthesized Hydroxyapatite powders instead of bone ash which is the main raw material in the production of bone china porcelain. Physical and micro structural behaviors of bone ash and Hydroxyapatite used bodies have been evaluated and findings have been presented.