Kirlenmiş Porsuk sedimentlerinin ilave malzemeler ile iyileştirilmesi
Engineering properties and stabilization of contaminated Porsuk River sediments
  1. Tez No: 150627
  2. Yazar: GÖKŞİN AKDENİZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HAKAN KOYUNCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Porsuk Nehri Dip Sedimentleri, İyileştirme (Stabilizasyon) Yöntemi, Mikro-Yapısal özellikler, Geoteknik özellikler, Fiziko-Kimyasal özellikler, Uçucu Kül (Fly Ash), Kireç, Portland Çimentosu, Zeolit, Sepiyolit, Porsuk River Sediments, Pozzolonic Material, Stabilization Method, Micro-Structural Properties, Scanning Electron Microscopy, Water and Soil Contamination, Total Metal Content, Fly Ash, Lime, Portland Cement, Zeolite and sepiolite 11
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KİRLENMİŞ PORSUK SEDÎMENTLERİNİN İLAVE MALZEMLER İLE İYİLEŞTİRİLMESİ GÖKŞİN AKDENİZ Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dah DanışmanrYard.Doç.Br.Hakan KOYUNCU 2004, 77 sayfa Bu çalışmada, Porsuk nehrinin farklı noktalarında alınan dip sedimentleri üzerinde iyileştirme öncesi ve sonrasında geoteknik, fiziko- kimyasal ve mikro-yapısal özellikleri belirlenmiştir. İlave malzeme olarak sepiyolit, zeolit, uçucu kül, kireç ve çimento kullanılmıştır. Yapılan deneyler sonunda Porsuk nehri sedimentlerinin geoteknik özellikleri, kirlilik durumu ve mikro-yapısal özellikleri belirlenmiştir ve bunlar kirlilik sınır değerleri ile karşılaştınlmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master of Science Thesis STABILIZATON OF CONTAMINATED PORSUK RIVER SEDIMENTS WITH ADDITIVE MATERIALS GOKŞİN AKDENİZ Anadolu University Graduate School of Sciences Civil Engineering Program Superviser:Asis.Prof.Dr.Hakan KOYUNCU 2004, 77 pages In this study, samples were taken from various locations in Porsuk River and geotechnical, physico-chemical and microstructural properties were determined for both before and after the stabilization. Additive materials such as fly ash, lime, cement, zeolites and sepiolites were used for stabilization. Properties of sediments with and without improvement are given. Stabilization methods are discussed according to experimental data.