Refrakter laboratuvarı bilgi sistemi için veri tabanı tasarımı
Database design for refratory laboratory information system
- Tez No: 150652
 - Danışmanlar: PROF.DR. ALİ GÜNEŞ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Refractory, Laboratory, Refractory Laboratory, Database, Database Desig
 - Yıl: 2004
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Anadolu Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi REFRAKTER LABORATUVARI BİLGİ SİSTEMİ İÇİN VERİ TABANI TASARIMI Ramazan ALPSOY Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman:Prof.Dr.Ali GÜNEŞ 2004, 70 sayfa Bu tezde refrakter laboratuarı bilgi sistemi için veri tabam tasarımı ele alonmıştır. Sistem geliştirilirken veri tabanı yöneticisi olarak tüm masaüstü bilgisayarlarda bulunan Microsoft Office ailesinin bir üyesi olan Microsoft Access kullanılmıştır. Sistem geliştirme safhaları boyunca önce bir refrakter fabrikası laboratuarı ele alınarak, bilgi sistemi ihtiyacı belirlenmiştir. Sonra bilgi sistemi ihtiyacı dikkate alınarak veri tabanı tabloları, tablolar arasındaki ilişkiler oluşturulmuştur. Son olarak tablolara veri girişi için veri giriş formları ve bilgi sisteminin önemli bir parçası ve çıktısı olan raporlar oluşturulmuştur. Anahtar kelimer:Refrakter, Laboratuar, Refrakter Laboratuarı, Veri Tabanı, Veri Tabanı Tasarımı
Özet (Çeviri)
11 ABSTRACT Master of Science Thesis DATABASE DESIGN FOR REFRATORY LABORATORY INFORMATION SYSTEM Ramazan ALPSOY Anadolu University Graduate School of Sciences Computer Engineering Program Supervisor: Prof.Dr.Ali GÜNEŞ 2004, 70 pages In this thesis, the development of database design for refractory laboratory information system is examined. During system development Microsoft A ccess, w hich i s a m ember o f M icrosoft O ffice family, i s u sed a s database management system. In the system development phases, first a refractory laboratory is examined and information system needs are determined. Then database tables and relations between these tables are formed. At last, for data entry purposes, forms and reports, an important part of the information system, are developed.