Avdal köyü (Manisa) florası
Flora of Avdal village (Manisa)
  1. Tez No: 150714
  2. Yazar: DİLEK SARI
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. LEVENT ŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Avdal, Manisa, Türkiye. vıı, Flora, Avdal, Manisa, Turkey. viu
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
ÖZET AVDAL KÖYÜ (MANİSA) FLORASI Dilek SARI Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Levent ŞIK Temmuz 2004 Bu çalışma, 2002-2004 yılları arasında Batı Anadolu'da Manisa iline bağlı Avdal Köyû'nün florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Çalışma sonucu araştırma alanına ait 70 familyaya ait toplam 448 vasküler bitki taksonu belirlenmiştir. Bu taksonlarm fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı şöyledir: Akdeniz %31,02, Avrupa-Sibirya % 3,35 ve Iran-Turan % 0,89' dur. Bölgede endemizm oranı % 2,23'tür. Araştırma bölgesinde en çok türü bulunan familyalar sırasıyla Fabaceae %15,18 (68 tür), As teraceae % 1 1,6 ( 52 1 ür), G ramineae % 7,81 ( 35 1 ür), B rassicaceae % 5,58 ( 25 1 ür), Labiateae %5,58 (25 tür), Apiaceae %4,68 (21 tür), Caryophyllaceae %4,01 (18 tür), Rosaceae %2,90 (13 tür), Boraginaceae %2,68 (12 tür) ve Liliaceae %2,45 (11 tür)' dir. En çok tür içeren cinsler ise Trifolium (21 tür), Vicia (8 tür), Bromus (6 tür), Ranunculus (6 tür), Geranium (6 tür), Valerianella (6 tür), Rumex (5 tür), Lathyrus (5 tür), Medicago (5 tür) ve Centaurea (5 tür)'dır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FLORA OF AVDAL VILLAGE (MANİSA) SARI Dilek Msc. in Biology Supervisor: Ass. Prof. Dr. Levent ŞIK 2004, July This research was made in 2002 to 2004 in order to find out flora of Avdal Village (Manisa) located in West Anatolian. During the floristic studies, 448 vasculer plant taxa belonging to 70 families were determined respectively. The distribution of these taxa in phytogeographic regions are as follows: %31,02 Mediterranean, % 3,35 Euro-Siberian and % 0,89 Irano-Turanian. The number of endemic species consist of is %2,23 of the total flora. The families, sequentially, in the having the largest taxa are Fabaceae %15,18 (68 species), Asteraceae %11,6 (52 species), Gramineae %7,81 (35 species), Brassicaceae %5,58 (25 species), Labiateae %5,58 (25 species), Apiaceae %4,68 (21 species), Caryophyllaceae %4,01 (18, species), Rosaceae %2,90 (13 species), Boraginaceae %2,68 (12 species) and Liliaceae %2,45 (1 1 species). However the genera within the highest number of species are Trifolium (21 species), V7c/a (8 species), Bromus (6 species), Ranunculus (6 species), Geranium (6 species), Valerianella (6 species), Rumex (5 species), Lathyrus (5 species), Medicago (5 species) and Centaurea (5 species).