Korovkın teoremleri ve uygulamaları
Korovkin theorems and their applications
- Tez No: 150952
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. TÜLİN COŞKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Doğrusal pozitif fonksiyonel, Doğrusal pozitif operatör, Weierstrass Teoremi, Korovkin teoremi, Linear positive functional, linear positive operator, Weierstrass theorem, Korovkin theorem Secience Code : 403.06.01 IV
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
ÖZET Bilim Uzmanlığı Tezi KOROVKIN TEOREMLERİ VE UYGULAMALARI Sibel ŞENTÜRK Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Tülin COŞKUN Şubat 2004, 65 sayfa. Bu tezde, fonksiyon uzayları üzerinde tanımlı fonksiyoneller ve operatörler incelenmiş ve bunların oluşturdukları dizilerin yakınsama koşullan araştırılmıştır. Bunun için doğrusal pozitif fonksiyonel ve operatör dizilerinde Korovkin Teoremleri çalışılmıştır. Son olarak Korovkin Teoremleri'nin uygulamaları bazı özel fonksiyon sınıflarına uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.Sc.Thesis KOROVKIN THEOREMS AND THEIR APPLICATIONS Sibel ŞENTÜRK Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Thesis Advisor: Assist.Prof.Dr. Tülin COŞKUN February 2004, 65 pages. In this thesis, functionals and operators defined an functional spaces are examined and conditions for convergence of sequences of these functionals and operators are investigated.For this purpose Korovkin's Theorems on linear positive functionals and operator sequences are studied. Finally, applications of Korovkin's Theorems on some special function classes are given.