Türkiye'nin memeli hayvanları bibliyografyası
The bibliography of the Turkey's mammal animals
  1. Tez No: 151046
  2. Yazar: GÜL GEDİK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERKUT KIVANÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Memeli faunası, Bibliyografya, Tukey, Mammal fauna, Bibliography
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi TÜRKİYE'NİN MEMELİ HAYVANLARI BİBLİYOGRAFYASI Gül GEDİK Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Erkut KIVANÇ 2003 Aralık, 2004 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen bu çalışmada, 1555-2004 yıllan arasında yapılan Türkiye memeli faunası ile ilgili araştırmaların literatür kayıtlan bir araya getirilmeye çalışıldı. Aynca bu kayıtlar onar yıllık periyotlarda toplanarak elde edilen sayısal değerler bir grafik hâline getirilip her bir periyodun diğerleriyle karşılaştırılması sağlandı. Bu karşılaştırma sonucunda, 1930'lu yıllara kadarki çalışmaların tamamen yabancı araştıncılara ait olduğu, yerli araştıncılann çalışmalarının ise bu yıldan sonra başladığı, 1980 yılından itibaren de yerli araştıncılara ait çalışmaların sayısının, yabancı araştıncılara ait çalışmaların sayısından çok daha fazla olduğu saptandı. 2004, 69 sayfa.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE BIBLIOGRAPHY OF THE TURKEY'S MAMMAL ANIMALS Gül GEDİK Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Erkut KIVANÇ In this study; which is conducted between December 2003 and June 2004, literature records of Turkey mammal fauna studies, carried out between years 1555 and 2004, are tried to be collected together. In addition, by scaling these records in a graphic by ten year periods, the opportunity to compare them is provided. By this comparison it is detected that until 1930 all the studies are acomplished by foreigner researchers, studies belonging to Turkish researchers are started after this year, by 1980 the number of the Turkish studies are much more than the number of the foreigner studies. 2004, 69 pages.