Ekonomik krizden etkilenen bir broiler işletmesinde verimliliğin irdelenmesi
Assesment of the broiler preformance in a broiler operation affected by economic crisis
  1. Tez No: 151078
  2. Yazar: NİLÜFER BOZKURT
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MESUT TÜRKOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Zooloji, Zoology
  6. Anahtar Kelimeler: Broiler, productivity, economic crisis
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENEN BİR BROİLER İŞLETMESİNDE VERİMLİLİĞİN İRDELENMESİ Nilüfer BOZKURT Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Mesut TÜRKOĞLU Bu çalışmada, 21 Şubat 2001 yılında meydana gelen ekonomik krizden etkilenen bir broiler işletmesinin verimliliğinde meydana gelen değişim incelenmiştir. Araştırma, 2000 yılının Ekim ve Aralık aylan üretim dönemlerini, 2001 yılının Şubat, Nisan ve Haziran aylan üretim dönemlerim kapsamaktadır. İşletme, incelenen dönemlerde Ankara ili Kazan ilçesinde Köy-Tür Holding A.Ş.'ye bağlı olarak faaliyet gösteren bir işletmedir. Araştırmanın materyali, bu işletmeye ait verilerden ve Köy-Tür Holding A.Ş.'den elde edilen verilerden oluşmaktadır. Araştırma sonucunda, 21 Şubat 2001 ekonomik krizinin broiler performans değerlerinde azalmaya yol açtığı ve işletmenin ekonomik durumunun da bozulmasına neden olduğu belirlenmiştir. 2004,36 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Broiler, verimlilik, ekonomik kriz
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis ASSESSMENT OF THE BROILER PERFORMANCE IN A BROILER OPERATION AFFECTED BY ECONOMIC CRISIS Nilüfer BOZKURT Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Animal Science Supervisor: Prof. Dr. Mesut TÜRKO?LU In this study, variation of the broiler performance in a broiler operation affected by 2Pth February 2001 economic crisis were researched. This study includes October and December production period of 2000 year and February, April and June production period of 2001 year. The operation produced under Köy-Tür vertical integrated marketing system in Kazan districts of Ankara at observed periods. The material of the study was collected from operation and Köy-Tür Holding company. In conclusion, 21'th February 2001 economic crisis caused decreasing in the broiler performance and the operation was destroyed by crisis. 2004,36 pages