(Wide area network) Wan system design for Dokuz Eylül University Campus
Dokuz Eylül Üniversite yerleşkesi için geniş alan ağı (GAA) sistem tasarısı
  1. Tez No: 151173
  2. Yazar: YILMAZ SELİM AYDIN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YEŞİM YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Geniş Alan Ağları, sabit noktadan noktaya kablosuz ağ oluşturma. 802:11b, Wide Area Networks, fixed point-to-point wireless networking, 802.11b
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Ill ÖZET Geniş Alan Ağı, bir şehrin çeşitli bölgelerine dağılmış çoklu yerleşke yapısına sahip üniversitelerde ağın kalbidir. Dokuz Eylül Üniversitesi için. varolan ağ, kullanıcı gereksinimleri, topolojileri, kullanılan aygıtlar, iletim teknolojileri, paketleme teknikleri ve yönlendirme protokolleri açısından araştırıldı ve ondan sonra ek ağ optimizasyon için tasarlandı. Tasarlanılan bütün ek ağ 802.11b standardı temelli sabit kablosuz sistemdir. Dokuz Eylül Üniversitesinin. İzmir'in çeşitli bölgelerindeki dağınık yerleşke yapısından dolayı, sabit noktadan noktaya kablosuz ağ için kablosuz ağ topolojisi, sistemin teknik özellikleri ( veri hızı. iletim tipleri, modülasyon planlan, ortama erişim planlan ), sistem bileşenleri ve bölge planlama hususları ( hava durumu, kablosuz kanal karakteristikleri, yol planlama ) incelendi ve uygulandı. Böylelikle, 11 Mbps' lık ek veri hızı elde edildiği görüldü. Sonuçta, Dokuz Eylül Üniversitesi için güvenilir, esnek ve daha fazla veri hızına sahip WAN elde edildi.
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT Wide Area Network ( WAN ) is the heart of the network at universities that have multicampus structure dispersed throughout city at various locations. For Dokuz Eylul University, existing network was investigated with respect to user requirements, topologies, devices in use, transport technologies, encapsulation techniques, and routing protocols and then an additional network was designed for optimization. The entire additional network is fixed wireless system based on IEEE 802.11b standard. Because of dispersed multicampus structure of Dokuz Eylul University at various locations of Izmir, for fixed point-to-point wireless network, wireless network topology, system specifications ( e.g. data rates, transmission types, modulation schemes, media access schemes ), system components, and site planning considerations ( e.g. weather, the wireless channel characteristics, path planning ) were examined and implemented. In this way, it was seen that additional data rate of 1 1 Mbps was gained. Finally, WAN which is reliable, flexible and of more data rates was achieved for Dokuz Eylul University.