Researching XML and related technologies
XML ve ilgili teknolojilerin incelenmesi
- Tez No: 151236
- Danışmanlar: PROF.DR. RECEP ALP KUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: XML, DTD, XSL, XPath, XSLT, EBNF, SGML, HTML, XML, DTD, XSL, XPath, XSLT, EBNF, SGML, HTML
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 259
Özet
IV ÖZET Bu tez, XML ve ilgili teknolojilerini inceleyen bir çalışmadır. XML öğrenmesi, okunması, uygulanması ve test edilmesi kolay bir teknolojidir. B2B gibi uygun uygulamalarda geliştirme zamanını kısaltır. XML, XSL, XSLT, XPath ve DTD teknolojileri detaylı olarak incelenmiş ve zengin örneklerle açıklamalar getirilmiştir. Bu teknolojilere ek olarak, XML teknolojisinin 89 tane EBNF kuralını içeren EBNF altyapısı ve gerçek yaşamdaki XML uygulamaları ortaya konulmuştur. Çeşitli avantajlarına ve XSL gibi yardımcı teknolojilerine rağmen, XML teknolojisinin tek başına bir programlama dili veya veritabanı olmadığı görülecektir.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT This thesis is a research for XML and its related technologies. XML is easy to learn, implement, read, and test. It has shortened product development time for most XML- related and data exchange projects like B2B. XML, XSL, XSLT, XPath and DTD technologies are examined deeply and explained with rich samples. In addition to these technologies, XML's EBNF architecture is with its 89 EBNF rules and real life XML application scenarios are studied. It is also cleared that XML technology is not a programming language or not a database alone.