Söğüt Seramik Sanayi A.Ş. hammadde ocaklarında üretim yöntemi ve ürün kalite standartını belirlemeye yönelik çalışmalar
Researching of production method of open pits of Söğüt Ceramik Company and determining of production quality standards
- Tez No: 151424
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET MAHMUT KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Seramik. Kaolen, Feldspat, Kil, İşletme Yöntemleri, Ceramic, Kaolin, Feldspar. Clay, Processing Methods. II
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ SOĞUT SERAMİK SANAYİ A.Ş. HAMMADDE OCAKLARINDA UYGULANAN MADEN İŞLETME YÖNTEMLERİNİN İNCELENMESİ ALI EKREM ARITAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Danışman : Yrd. Doç. Dr. A. Mahmut KILIÇ Yıl : 2004 Sayfa: 83 Jüri : Prof. Dr. Mesut ANIL : Yrd. Doç. Dr. A. Mahmut KILIÇ : Yrd.Doç.Dr. Ergül YAŞAR : Yrd.Doç.Dr. Alaettin KILIÇ : Yrd.Doç.Dr. Hakan GÜNEYLİ Seramik sektörü ülkemizin hızla gelişen sanayi kollarının en önemlilerinden birisidir. Seramik sektörü son yıllarda ülke dışında da ismini duyurmaya başarmış ve önemli rakamlarda ihracatlar gerçekleştirilmiştir. Söğütsen Seramik Sanayi A.Ş. ülkemizin en eski seramik kuruluşlarından birisidir. Açıldığı senelerde tek ünite halinde çalışmış, Şu anda ise 4 ünite olarak çalışmaktadır. Bu da hammadde ihtiyacını arttırmıştır. Bu işletmenin hammadde ihtiyacının büyük bir kısmı Söğüt Madencilik A.Ş. ocaklarından karşılanmaktadır. Bu tez çalışmasında Söğüt Madencilik'e ruhsatlı Düvertepe-Bağkıran, Tozman ve Çiğdemlik sahaları ele alınmıştır. Bu sahalarla ilgili olarak jeolojik bilgiler, rezerv bilgileri, sahalarda üretilen madenlerle ilgili analizler ve işletme bilgileri verilmiştir. Çalışmanın sonucunda sahalarda üretimin devamı ve hatalı işletme yöntemi seçilmiş sahalar hakkında öneriler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Msc THESIS RESEARCHINGS OF PRODUCTION METHOD OF OPEN PITS OF SÖ?ÜT CERAMIC COMPANY AND DETERMINING OF PRODUCTION QUALITY STANDARDS ALİ EKREM ARITAN DEPARTMENT OF MINING ENGINEERING INSTITUE OF NATUREL APPLIEDSCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Assist. Prof. Dr. A. Mahmut KILIÇ Year: 2004 Page: 83 Jury : Prof. Dr. Mesut ANIL : Assist. Prof. Dr. A. Mahmut KILIÇ : Assist. Prof. Dr. Ergül YAŞAR : Assist. Prof. Dr. Alaettin KILIÇ : Assist. Prof. Dr. Hakan GÜNEYLİ Ceramic sector is one of the most important industry brunches of our country which is developing rapidly. Ceramic sector achieved to hear its name in abroad in recent years and exports were made in important numbers in this sector. Söğütsen Ceramic Factory A.Ş. is one of the oldest ceramic establishments of our country. It has worked in one unit in first years. But now it is working in four units. This increases need of raw material. Söğüt Mining A.Ş.'s pits prevent a big part of raw material needs of this factory. In this thesis study, Bağkıran, Tozman and Çiğdemlik areas, which are licensed to Söğüt Mining, are considered. Geological information, reserve information, administrating information and analyses about mines, which are produced in areas, were given. At the result of study, suggestions about continues of producing in areas and administrating method which chosen in areas were done.