Ali Dağı'nın (Kayseri) ilkel oribatid akarları üzerine sistematik araştırmalar
Systematic investigations on primitive oribatid mittes of Ali Mountain (Kayseri)
  1. Tez No: 151676
  2. Yazar: AYŞE TOLUK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. NUSRET AYYILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Ali Dağı, Kayseri, ilkel oribatid akarlar, sistematik, Ali mountain, Kayseri, primitive oribatid mites, systematics
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
11 ALİ DAGPNIN ( KAYSERİ ) İLKEL ORİBATİD AKARLARI ÜZERİNE SİSTEMATİK ARAŞTIRMALAR ÖZET Ali Dağı'nda yaşayan ilkel oribatid akarlar sistematik bakımdan değerlendirilmiş ve dört familyaya ait Cosmochthonius sp., Sphaerochthonius splendidus (Berlese, 1904), Papillacarus aciculatus (Berlese, 1904), Lohmannia turcmenica Bulanova-Zachvatkina, 1960 ve Epilohmannia cylindrica (Berlese, 1904) türleri tespit edilmiştir. Bu türlerin tümü, Kayseri için yeni kayıt olarak belirlenmiştir. Tespit edilen türler; ışık ve tarama elektron mikroskobunda incelenerek bunlara ait bazı özgün şekiller çizilmiş, fotoğraflar çekilmiş, çeşitli organların ölçümleri yapılmış, yaşama alanları ile Türkiye ve dünyadaki yayılışları verilmiş ve çeşitli sistematik sorunları tartışılmıştır. Ayrıca, araştırma alanında kaydedilen türlerin ait olduğu familyalar için teşhis anahtarı verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill SYSTEMATIC INVESTIGATIONS ON PRIMITIVE ORIBATID MITES OF ALI MOUNTAIN ( KAYSERİ ) ABSTRACT The Oribatid mites dwelling in Ali mountain have been evaluated from systematic viewpoint; Cosmochthonius sp., Sphaerochthonius splendidus (Berlese, 1904), Papillacarus aciculatus (Berlese, 1 904), Lohmannia turcmenica Bulanova-Zachvatkina, 1960 and Epilohmannia cylindrica (Berlese, 1904) species belonging to four families have been identified. All of them are new records for Kayseri province. The identified species were examined by light and scanning electron microscopies; some specific figures were hand-drawn and also photographed. The measurements of their various organs were done; their habitats and distributions on Turkey and the world were given and systematical problems discussed. In addition, an identification key is provided for the families including species that are recorded in the investigation area.