Influence of orifice diameter on the control pressure of the variable displacement axial piston pumps
Değişken deplasmanlı eksenel pistonlu pompalarda orifis çapının kontrol basıncına etkisi
- Tez No: 151783
- Danışmanlar: PROF.DR. BEŞİR ŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hydrostatic, servo, variable displacement axial piston pump and hydraulic motor
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 90
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ DEĞİŞKEN DEPLASMANLI EKSENEL PİSTONLU POMPALARDA ORİFİS ÇAPININ KONTROL BASINCINA ETKİSİ Mehmet ÜNAL ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ ANABÎLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Yıl : 2004, Sayfa : 72 Jüri : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Doç. Dr. Osman BABAARSLAN Yrd. Doç. Dr. Hüseyin AKILLI Bu çalışmada, değişken deplasmanlı eksenel pistonlu pompalarda kontrol basmcı hattı üzerine yerleştirilen orifisin etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Kapalı çevrim hidrolik sistemde, yüksek frekanslı basınç ölçerler ve akış ölçer, hidrolik akışkanın dinamik basıncının ve hacimsel debisinin ölçülmesi amacıyla kullanılmıştır. Deney sonuçlan bilgisayar ortamına aktarılarak toplanmıştır. Kurulu bu deney seti üzerinde, değişken deplasmanlı eksenel pistonlu pompalarda kontrol basınç hattı üzerine yerleştirilen orifisin etkisi araştırılmıştır. Anahtar Kelime: Hidrostatik, servo, değişken debili eksenel pistonlu pompa ve hidrolik motor. II
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M.Sc. THESIS INFLUENCE OF ORIFICE DIAMETER ON THE CONTROL PRESSURE OF THE VARIABLE DISPLACEMENT AXIAL PISTON PUMPS Mehmet UNAL DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Year : 2004, Pages : 72 Jury : Prof. Dr. Beşir ŞAHİN Asoc. Prof. Dr. Osman BABAARSLAN Assist. Prof. Dr. Hüseyin AKILLI In the present work, it was aimed to investigate the influence of orifice diameter on the control pressure of the variable displacement axial piston pumps. Pressure transducers with high frequency and a flow meter were used to measure dynamic pressures and volume flow rates of hydraulic oil in the closed loop hydraulic system. Experimental data are quoted by the computerized data acquisition system! Through this experimental set up, the influence of orifice diameter on the control pressure of the variable displacement axial piston pumps and hydrostatic transmission system were studied.