Çevre sorunlarının önlenmesinde sivil toplum örgütlerinin değerlendirilmesi
Assessment of non - governmental organizations in preventing environmental problems
  1. Tez No: 151808
  2. Yazar: FİGEN ALPHAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUZAFFER YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Çevre Sorunları, Sivil Toplum Örgütleri, Environmental Problems, Non-Governmental Organizations V
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZ YÜKSEK LİSANS TEZİ ÇEVRE SORUNLARININ ÖNLENMESİNDE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Figen ALPHAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI Danışman : Prof. Dr. Muzaffer YÜCEL Yıl: 2004 Sayfa: 92 Jüri : Prof. Dr. Muzaffer YÜCEL Prof. Dr. K. Tuluhan YILMAZ Prof. Dr. Mahir FİSUNOĞLU Bu çalışmada çevre sorunlarının çözülmesinde ve önlenmesinde sivil toplum örgütlerinin etkilerinin ve etkinliklerinin belirlenmesi amacıyla çevre konusunda faaliyette bulunan beş uluslararası ve dört ulusal organizasyon, yönetim modelleri, çalışma konulan ve mali durumlarıyla birlikte ayrıntılı olarak incelenmiştir. Çalışmada yer alacak organizasyonların belirlenmesi ve genel durumlarının değerlendirilmesi için anket çalışması yapılmış ve tez sonunda bir matriksle sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS ASSESSMENT OF NON-GOVERNMENTAL ORGANIZATIONS IN PREVENTING ENVIRONMENTAL PROBLEMS Figen ALPHAN DEPARTMENT OF LANDSCAPE ARCHITECTURE INSTITUE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Muzaffer YÜCEL Year : 2004 Pages : 92 Jury : Prof. Dr. Muzaffer YÜCEL Prof. Dr. K. Tuluhan YILMAZ Prof. Dr. Mahir FİSUNO?LU Within this study, five international and four national non-governmental organizations (NGO) that deal with environmental problems were investigated in terms of their areas of interest and economical and organizational structure to determine the role of environmental NGOs for preventing and resolving environmental problems.