The effect of temperature dependent thermal conductivity of Newtonian fluids on the heat transfer in a channel
Newton tipi bir akışkanın sıcaklığa bağlı ısıl iletkenliğinin ısı transferine maruz bırakılmış kanalda akışa etkisinin incelenmesi
  1. Tez No: 151820
  2. Yazar: SELİM DUMAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET PINARBAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pseudospektral metod, iletkenlik, Poiseuille akış değişken viskozite, değişken ısıl in, Pseudospectral method, Variable Viscosity, Variable Thermal Conductivity, Poiseuille flow. IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ NEWTON TIPI BİR AKIŞKANIN SICAKLIĞA BAĞLI ISIL İLETKENLİĞİNİN ISI TRANSFERİNE MARUZ BIRAKILMIŞ KANALDA AKIŞA ETKİSİNİN İNCELENMESİ Selim DUMAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman : Yrd. Doç. Dr. Ahmet PINARBAŞI Yıl: 2004, Sayfa: 42 Jüri : Yrd. Doç. Dr. Ahmet PINARBAŞI : Yrd. Doç. Dr. Hüseyin AKILLI : Yrd. Doç. Dr. Mustafa MAMAK Bu tezde, viskozitesi ve ısıl iletkenliği sıcaklığa bağlı olan Newtoniyen bir akışkanın sabit ısı akımı allında düz bir kanalda bir basınç gradyeni altında Poiseuille akıştaki değişimleri Chebyshev Spektral metod kullanılarak nümerik olarak çözülmüştür. Kanal duvarları sabit ısı akımına maruz bırakılmıştır. Akışın sıkıştınlamaz ve izotermal olmadığı kabulleri yapılmıştır. Denklemler Chebyshev polinomlan serisine açılarak diskrit hale getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS THE EFFECT OF TEMPERATURE DEPENDENT THERMAL CONDUCTIVITY OF NEWTONIAN FLUIDS ON THE HEAT TRANSFER IN A CHANNEL Selim DUMAN DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor : Asst. Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI Year: 2004, Pages: 42 Jury : Asst. Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI : Asst. Prof. Dr. Hüseyin AKILLI : Asst. Prof. Dr. Mustafa MAMAK In this study, the effect of variable viscosity and thermal conductivity of a non- isothermal, Newtonian fluid flowing under the effect of a constant pressure gradient in Plane Poiseuille flow is investigated, the viscosity and thermal conductivity of the fluid exhibit linear temperature dependence. Channel walls are heated with a constant surface heat flux. In the analysis of Newtonian liquids, flow is considered as incompressible and non-isothermal. Discritezation is performed using a Pseudospectral technique based on Chebyshev polynomial expansions. The resulting non-linear, coupled boundary value problem is solved using Chebyshev pseudospectral method