İndol ve türevlerinin katı fazdaki ligand davranışlarının incelenmesi
The investigation of ligand behavior of indole and it's derivative on solid phase
  1. Tez No: 152618
  2. Yazar: NEVİN ERCİYES
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MEYSUN ABDULLAH
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Breakthrough, ligand değiştirme, sorpsiyon, adsorpsiyon, sporopollenin, indol. m, Breakthrough, ligand exchange, sorption, adsorption, sporopollenin, indoles
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 48
Özet
ÖZET İNDOL VE TÜREVLERİNİN KATI FAZDAKİ LİGAND DAVRANIŞLARININ İNCELENMESİ ERCIYES, Nevin Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Meysun İ. ABDULLAH Şubat, 2004, 48 sayfa Ligand değiştirici reçine üzerinde, sulu çözeltideki indol ve 2-metilindoFün adsorpsiyonu çalışılmıştır. Çalışma mini kolon tekniğiyle, 25±0,1 °C sabit sıcaklıkta yapılmıştır. Co (11) yüklenmiş KDAE- sporopollenin üzerinde indol ve 2- metilindolün adsorpsiyon davranışları Langmuir ve Freundlich adsorpsiyon izotermleri ile açıklanmıştır. Adsorpsiyon karakteristiği Scatchard analiz sistemine göre çizilen ligandlardan indol'ün bağlanma denge verilerinin grafiği lineer iken; 2-metilindoFünki lineer değildir. Ligandların adsorpdiyon sabitleri, ayrışma sabitleri (Kj) ve korelasyon katsayıları Langmiur ve Freundlich izotermlerinden hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY THE INVESTIGATION OF LIGAND BEHAVIOR OF INDOLE AND IT'S DERIVATIVE ON SOLED PHASE ERCİYES, Nevin Niğde University School of Science and Arts, Department of Chemistry Supervisor: Doç. Dr. Meysun İ. ABDULLAH February, 2004, 48 pages Sorption equilibria of indole and its 2-methyl derivative in aqueous solution on ligand exchange resin has been studied. A mini- column was used to study the sorption of indole and 2-methylindole on to ligand exchange resin. The experiments were conducted at a constant temperature (25±0,1°C). The sorption behavior of these indoles on Co(ll)- loaded carboxylate diaminoethyl sporopollenin (CDAE-sporopollenin) could be expressed by both the Langmiur and Freundlich isotherms. The characteristics of the sorption process were also investigated using Scatchard plot analysis. Ligand adsorption constants, dissocation constant (Kj) and correlation cofficients for the ligands were calculated from Langmiur and Freundlich isotherms.