Gülek Boğazı ve çevresinde yayılış gösteren (Araneae:Gnaphosidae,Dysderidae) sistematiği
A systematical investigation on the spiders (Araneae:Gnaphosidae,Dysderidae) in Gülek pass and its surrounding
  1. Tez No: 152631
  2. Yazar: HAKAN SOYSAL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AYVAZ BABAŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Örümcek, Sistematik, Gnaphosidae, Dysderidae, Gülek Boğazı, III, Spider, Systematic, Gnaphosidae, Dysderidae, Gülek Pass
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
ÖZET GÜLEK BOĞAZI VE ÇEVRESİNDE YAYILIŞ GÖSTEREN ÖRÜMCEKLERİN ( ARANEAE: GNAPHOSIDAE, DYSDERİDAE ) SİSTEMATİĞİ SOYSAL, Hakan Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr, Ayvaz BABAŞOĞLU Mayıs 2004, 83 sayfa Ülkemizin zoocoğrafik açıdan en önemli geçiş bölgelerinden biri olan Gülek Boğazı ile çevresindeki alanlardan Nisan - Ağustos 2002 tarihleri arasında Gnaphosidae, Dysderidae ve diğer familyalarına ait 477 örümcek örneği toplanmıştır. Bu örneklerin incelenmesi sonucu, Dysderidae ( 5 tür ) ve Gnaphosidae ( 21 tür ) familyalarına ait toplam 26 tür tespit edilmiştir. Tür|ere ait morfolojik özellikler ve tayin anahtarı verilmiştir. Bu türlerden Phaeocedus braccatus, Callilepis nocturna ve Micaria formicarla (Gnaphosidae) Türkiye için ilk kez kaydedilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY A SYSTEMATICAL INVESTIGATION ON THE SPIDERS ( ARANEAE: GNAPHOSIDAE, DYSDERIDAE ) IN GÜLEK PASS AND ITS SURROUNDING SOYSAL, Hakan Niğde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor : Prof Dr. Ayvaz BABAŞO?LU May 2004, 83 pages In this study, 477 specimens of spiders ( Araneae: Gnaphosidae, Dysderidae and others families ) were collected in Gülek Pass which is geographically one of the most important gate in Anatolia and its surrounding, during the period of April -August 2002. As a result of the investigation of this material, totally 26 species which belongs to Dysderidae ( 5 species ) and Gnaphosidae ( 21 species ) were determined. Additionaly, their morphological, ecological and systematical features and idenfication keys were given. Of these Phaeocedus braccatus, Callilepis nocturna and, Micaria formicaria are the first records for the Turkish fauna.