Rüzgar enerjisi ve rüzgar enerjisinden faydalanmada rüzgar türbini teknolojileri
Wind energy and wind turbine technologies in utilizing wind energy
- Tez No: 152896
- Danışmanlar: PROF.DR. YAŞAR PANCAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yenilenebilir enerji, rüzgar enerjisi, rüzgar türbini, Renewable energy, wind energy, wind turbine
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
IV ÖZET Fosil yakıt kaynaklarının sınırlı oluşu ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle tüm dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarına, özellikle rüzgar enerjisine artan bir oranda ilgi gösterilmektedir. Doğada bol ve temiz bir şekilde bulunan rüzgardan en iyi şekilde faydalanmak için kullanılan Rüzgar Türbinleri sürekli bir gelişim içindedir. Yapılan bu tez çalışmasının amacı, rüzgar enerjisinden yararlanmada Rüzgar Türbinlerinin incelenmesi ve günümüz Rüzgar Türbini teknolojilerinin araştırılmasıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Due to the limited fossil fuels and their negative impact on environment, the interest on renewable energy resources, especially on wind energy has been increasing, gradually, all over the world. Wind Turbines, being used to benefit efficiently from wind which is present much and clean in the nature, are developing continuously. This thesis' aim is to examine the Wind Turbines being used to profit by wind energy and to research the today's Wind Turbine technologies.