Experimental investigation and modeling of dropwise condensation on a horizontal gold coated tube
Altın kaplı yatay bir boru üzerinde damlacık yoğuşmasının modellenmesi ve deneysel olarak incelenmesi
  1. Tez No: 153235
  2. Yazar: ORHAN SERDAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEMİL YAMALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Damlacık yoğuşması, yatay silindir, damlacık dağılımı, süpürme, damlacık ayrılma boyutu, deneysel çalışma, analitik çalışma. vu, Dropwise condensation, horizontal tube, dropsize distribution, sweeping, departure size, experimental study, analytical study
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
oz ALTIN KAPLI YATAY BİR BORU ÜZERİNDE DAMLACIK YOĞUŞMASININ MODELLENMESİ VE DENEYSEL OLARAK İNCELENMESİ SERDAR, Orhan Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Cemil Yamalı Aralık 2004, 141 sayfa Bu çalışmada, yüzeyi altın ile kaplı yatay bir boru üzerinde su buharının yoğuşması problemi analitik ve deneysel yöntemlerle incelenmiştir. Altın kaplı yatay boru üzerindeki damlacık yoğuşmasını analiz eden bir bilgisayar programı yazılmıştır. Yoğuşma problemini gözlemleyebilmek için bir deney düzeneği de hazırlanmıştır. Soğutma suyu giriş sıcaklığı, akış debisi ve buhar ile boru yüzeyi arasındaki sıcaklık farkının etkileri, Mathcad bilgisayar programı yardımıyla incelenmiştir. Deneyler; soğutma suyunun, farklı giriş sıcaklıklarında gerçekleştirilmiştir. Soğutma suyunun farklı akış oranlarının etkileri de deneysel olarak incelenmiştir. Deneylerden vielde edilen sonuçlar, literatürdeki sonuçlar ve analitik araştırmadan elde edilen sonuçlarla karşılaştınlmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXPERIMENTAL INVESTIGATION AND MODELING OF DROPWISE CONDENSATION ON A HORIZONTAL GOLD COATED TUBE SERDAR, Orhan M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Cemil Yamalı December 2004, 141 pages The phenomenon dropwise condensation on a horizontal gold coated tube is investigated by both analytical and experimental methods in this study. A computer program is prepared to calculate the dropwise condensation heat transfer rate on the horizontal gold coated tube. An experimental setup was also manufactured to measure the dropwise condensation heat transfer rate. The effects of flow rate, temperature of cooling water and also steam to wall temperature difference have been analytically investigated by using Mathcad computer program. Experiments were carried out at different inlet temperatures of ivcooling water. Effects of cooling water at different flow rates are also experimentally investigated. Results of the experiments are compared to those of the literature and the analytical results.