Mine reclamation bonding and regulation
Doğaya yeniden kazandırma ve teminatı yönetmeliği
  1. Tez No: 153288
  2. Yazar: FİLİZ TOPRAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL ÜNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: teminat, doğaya yeniden kazandırma, arazi bozulması, çevre yönetimi, yönetmelik, bonding, mine reclamation, land dereliction, environmental management, regulation IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 179
Özet
oz DOĞAYA YENİDEN KAZANDIRMA TEMİNATI VE YÖNETMELİĞİ Toprak, Filiz Yüksek Lisans, Maden Mühendisliği Bölümü Danışman: Prof. Dr. Erdal Ünal Eylül 2004, 169 sayfa Endüstriyel faaliyetler ve insan faaliyetleri arasından madenciliğin neden olduğu doğal bozulma incelenmiştir. Etki, etki giderme ve bunların maliyetinin üzerinde durulmuştur. Madencilik faaliyetleriyle bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması, profesyonel açıdan bakışla ayrıntılı olarak incelenmiştir. Doğaya yeniden kazandırma teminatı, henüz taslak aşamasında olup bu konularla ilgili bir yönetmeliğe, AB'ye uyum sağlama aşamasında olan Türkiye'nin koşullarında doğaya yeniden kazandırma amacını güden faaliyetlerin araştırılmasıyla katkıda bulunma amacı ile çevresel yönetim planlamasına özel ilgi gösterilerek incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MINE RECLAMATION FINANCIAL BONDING AND REGULATION Toprak, Filiz M.Sc, Department of Mining Engineering Supervisor: Prof. Dr. Erdal Ünal September 2004, 169 pages Dereliction of land by mining activities within the broad range of dereliction caused by other industrial and human activities was examined. Special attention was paid to impacts, mitigation, and costs thereof. Mine reclamation was examined in detail with special reference to professional interpretations. Mine reclamation bonding was studied with reference to environmental management planning so as to contribute to a forthcoming regulation concerning exactly these matters by providing a detailed listing of mining operations to be geared toward mine reclamation, in Turkey's conditions and by providing key concepts in the inception of a draft regulation concerning mine reclamation as part of the EU accession program.