Design considerations in children bedroom furniture of preschool period with an analysis of today's Turkish children furniture market
Okul öncesi çocuk yatak odası ortamlarında tasarım ölçütleri ve Türkiye'deki çocuk mobilyası sektörünün bugünkü analizi
- Tez No: 153596
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ASATEKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Okul Öncesi Çocuk Yatak Odası Ortamları, Okul Öncesi Çocuk Yatak Odası Mobilyaları, Çocuk Gelişimi, Tasarım Ölçütleri, Türkiye'deki Çocuk Mobilyası Sektörü. iv, Bedroom Environment for Preschool Children, Bedroom Furniture for Preschool Children, Child Development, Design Criteria, Turkish Children Bedroom Furniture Market. iii
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Ürünleri Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
oz OKUL ÖNCESİ ÇOCUK YATAK ODASI ORTAMLARINDA TASARIM ÖLÇÜTLERİ VE TÜRKİYE'DEKİ ÇOCUK MOBİLYASI SEKTÖRÜNÜN BUGÜNKÜ ANALİZİ Büyükpamukçu, Hande Yüksek Lisans, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Asatekin Mayıs 2004, 116 sayfa Bu tez çalışmasında, sağlıklı ve teşvik edici bir okul öncesi çocuk yatak odası ortamı için gerekli tasarım şartları incelenmiştir. Çok amaçlı bir ortam oluşturabilmek için, erken çocukluk dönemi gelişimi, ortamı oluşturan gerekli mobilya birimleri ve tasarım konseptleri özetlenmiştir. Okul öncesi çocuk yatak odası ortamlarına kılavuz olacak genel tasarım ölçütleri belirlenmiştir. Tüm bu bilgilerin ışığında, Türkiye'deki çocuk yatak odası mobilyası sektörü incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN CONSIDERATIONS IN CHILDREN BEDROOM FURNITURE OF PRESCHOOL PERIOD WITH AN ANALYSIS OF TODAY'S TURKISH CHILDREN FURNITURE MARKET Büyükpamukçu, Hande M. Sc. Department of Industrial Design Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mehmet Asatekin May 2004, 1 1 6 pages In this thesis, the design considerations of a healthy and stimulating bedroom environment for preschool period children are analyzed. In order to build up a multipurpose environment, the development of the preschool children, necessary items of furniture and the related design concepts are discussed. General design criteria are determined to constitute a guide for a children bedroom environment of preschool period. Under the light of these data, a research is conducted to analyze today's children furniture market in Turkey.