Numerical modeling of re-suspension and transport of fine sediments in coastal waters
Kıyı sularında ince sediment taşınımının ve asılı hale gelmesinin matematiksel modellenmesi
  1. Tez No: 153685
  2. Yazar: EROL KARADOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL ÖZHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Matematiksel modelleme, sayısal modelleme, sonlu farklar, sonlu elemanlar, sediment taşınımı, Mathematical Model, numerical model, finite difference, finite element, sediment transport IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
oz KIYI SULARINDA İNCE SEDIMENT TAŞINMININ VE ASILI HALE GELMESİNİN MATEMATİKSEL MODELLENMESÎ KARADOGAN, Erol Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Erdal ÖZHAN Aralık 2004, 84 sayfa Bu tez çalışmasında, ince sediment taşınımmın ve askı durumuna gelmesinin üç boyutlu modelleme kuramı incelenmiş ve üç boyutlu ince sediment taşınımını öykünen bir bilgisayar programi hazırlanmıştır. Bu bilgisayar programı üç boyutlu ilerlemeli yayılma denklemini; üç boyutlu akıntıların hesaplanması için daha önceden hazırlanmış olan bir bilgisayar programı ile birlikte eş zamanlı olarak çözmektedir. Bu bilgisayar programı, sediment taşınımı programına girdi olarak kullanılan akıntı hız vektörlerini, iç sürtünme katsayılarını ve su yüzeyi değişimlerini hesaplamaktadır. Model eğişik rüzgar durumları için İzmir körfezine uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NUMERICAL MODELING OF RE-SUSPENSION AND TRANSPORT OF FINE SEDIMENTS IN COASTAL WATERS KARADO?AN, Erol M. S., Department of Civil Engineering Supervisor: Prof. Dr. Erdal ÖZHAN December 2004, 84 pages In this thesis, the theory of three dimensional numerical modeling of transport and re-suspension of fine sediments is studied and a computer program is developed for simulation of the three dimensional suspended sediment transport. The computer program solves the three dimensional advection- diffusion equation simultaneously with a computer program prepared earlier for the simulation of three dimensional current systems. This computer program computes the velocity vectors, eddy viscosities and water surface elevations which are used as inputs by the program of fine sediment transport. The model is applied to Bay of Izmir for different wind conditions.