Test driven development of embedded systems
Sınamaya dayalı yöntemle gömülü yazılım geliştirme
  1. Tez No: 153707
  2. Yazar: MUSTAFA İSPİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sınamaya Dayalı Yazılım Geliştirme, Çevik Süreç, Gömülü Yazılım vıı, Test Driven Development, TDD, Embedded Software, Agile Methodology
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
oz SINAMAYA DAYALI YÖNTEMLE GOMULU YAZILIM GELİŞTİRME İSPİR, Mustafa Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. Semih BİLGEN Kasım 2004, 111 sayfa Bu tezde, sınamaya dayalı yazılım geliştirme yöntemi gömülü sistemlerde kullanılmak için incelenmiş ve Rhapsody geliştirme ortamında sınamaya dayalı yazılım geliştirme yöntemini kullanmak için gerekli altyapı yazılmıştır. Bu tez kapsamında sınamaya dayalı yazılım geliştirme yönteminin çevik bir yazılım yöntemine geçişi mecbur kılmadan uygulanabilmesi için bir süreç oluşturulmuştur. Bu yöntemin uygulanabilmesi için gerekli olan birim testi altyapısı, somut bir uygulama örneği de olmak üzere hazırlanmıştır. viElde edilen sonuçlar RhapUnit'in Rhapsody ortamında TDD yöntemiyle yazılım geliştirmek için gerekli yetenekleri sağladığını göstermektedir. Bunun yanısıra, RhapUnit'in geliştirilmesi başarılı bir TDD çalışması olmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TEST DRIVEN DEVELOPMENT OF EMBEDDED SYSTEMS İSPİR, Mustafa M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih BİLGEN November 2004, 1 1 1 pages In this thesis, the Test Driven Development method (TDD) is studied for use in developing embedded software. The required framework is written for the development environment Rhapsody. Integration of TDD into a classical development cycle, without necessitating a transition to agile methodologies of software development and required unit test framework to apply TDD to an object oriented embedded software development project with a specific development environment and specific project conditions are done in this IVthesis. A software tool for unit testing is developed specifically for this purpose, both to support the proposed approach and to illustrate its application. The results show that RhapUnit supplies the required testing functionality for developing embedded software in Rhapsody with TDD. Also, development of RhapUnit is a successful example of the application of TDD.