Yarı-simetrik metrik konneksiyona sahip Riemann uzayları
Riemannian spaces which have semi-simetric metric connection
  1. Tez No: 154572
  2. Yazar: FATMA ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HAKAN DEMİRBÜKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riemann konneksiyonu, yarı-simetrik metrik konneksiyon, kesitsel eğrilik, rekürant uzay, ayrılabilir eğrilik tensörü. v, Riemannian connection, metric semi-symmetric connection, sectional curvature, recurrent space, decomposable curvature tensor. VI
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 29
Özet
ÖZET Bu çalışmada, Riemann uzayında yarı-simetrik metrik konneksiyona ait eğrilik tensörü üzerine bazı konular incelenmiştir. Bilindiği üzere yarı-simetrik metrik konneksiyona ait T~ konneksiyon katsayıları, \ > UiJ fonksiyonlan ikinci cins Christoffel sembollerini göstermek üzere bağıntısıyla verilir. Burada p; keyfi seçilen bir kovaryant vektör alammn bileşenleri olup, ph=ghaPadır. Bu çalışma üç bölüm içermektedir. Birinci bölümde, Riemann uzayında yarı-simetrik metrik konneksiyon ile ilgili temel tanım ve özelikler verilmiştir. İkinci bölümde, ilk olarak, yarı-simetrik metrik konneksiyona ait eğrilik tensörü üzerine bazı bağıntılar elde edilmiştir. Sonra, Riemann konneksiyonuna ait Schur teoremi, yan-simetrik metrik konneksiyona sahip Riemann uzayına genelleştirilmiştir. Üçüncü bölümde, yarı-simetrik metrik konneksiyona göre ayrılabilir eğrilik tensörüne sahip rekürant Riemann uzayları çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this work, some subjects on the curvature tensor of a metric semi-symmetric connection in Riemannian space are studied. It is known that a metric semi-symmetric connection coefficients T^ are given by ^={S} + 5ÎP'~"Sjiph where, \ > denote the Christoffel symbols of second kind and p; are the components of lyj arbitrary covariant vector field and ph=ghapa. This work contains three chapters. In chapter I, the fundamental definitions and properties on a metric semi-symmetric connection in Riemannian space are given. In chapter II, some relations on the curvature tensor of a metric semi-symmetric connection are firstly obtained. Next, the Schur theorem concerning the Riemannian connection is generalized to a metric semi-symmetric connection in Riemannian space. In chapter III, on the recurrent Riemannian spaces having decomposable curvature tensor with respect to metric semi-symmetric connection are studied.