Faz alan denklemleri için başlangıç sınır değer problemlerinin çözümlerinin global davranışı
Global behavior of solutions of initial boundary value problems for phase field equations
- Tez No: 155367
- Danışmanlar: PROF.DR. KAMAL SOLTANOV
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Faz alan denklemler sistemi, doğrusal olmayan denklemler, a priori değerlendirmeler, zayıf çözüm, Galerkin yöntemi, sürekli bağımlılık, System of equations of Phase field, Nonlinear equations, a priori estimates, weak solution, The Galerkin Method, continuous dependence
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
FAZ ALAN DENKLEMLERİ İÇİN BAŞLANGIÇ SINIR DEĞER PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMLERİNİN GLOBAL DAVRANIŞI Şevket Gür ÖZ Bu çalışmada faz alan modellerinden biri olan doğrusal olmayan denklem sistemi için başlangıç sınır değer problemi ve bu problemin çözümlerinin davranışı incelenmiştir. Bu çalışma iki ana bölümden oluşmakta olup her iki bölümde de orjinal sonuçlar elde edilmiştir. Birinci bölümde gözönüne alınan doğrusal olmayan faz alan denklem sisteminin zayıf çözümünün tanımı verilmiştir ve bu anlamda çözümün varlığı ve ayrıca tekliği yeterli şartlar bulunarak ispatlanmıştır. İkinci bölümde ise birinci bölümde varlığını ispatladığımız çözümün başlangıç- sınır değerlerine ve sağ tarafta verilen fonksiyonlara sürekli bağımlılığı ile problemin parametrelerine sürekli bağımlılığı gösterilmiştir. Ayrıca lineer olmayan terimin iki özel durumu için de bu terimin katsayısına sürekli bağımlılık gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
GLOBAL BEHAVIOR OF SOLUTIONS OF INITIAL BOUNDARY VALUE PROBLEMS FOR PHASE FIELD EQUATIONS Şevket Gür ABSTRACT This work aims to analyze the initial boundary value problem for the nonlinear equations of phase field models, and the behavior of the solutions to such problems. This work consist of two main sections and the findins are new. In the first section we have given the definition of the weak solution of the system of the nonlinear phase field equations that are considered in this thesis, and we have proved the existence and uniqueness of the solution in the weak sense. In the second section we have shown that the solution we have proven to exist continuously depends on the functions of the initial boundary condition and on the parameters of the problem. Also the continuous dependence on the nonlinear term for two special forms have been proved.