Yüksek performanslı sayısal görüntüleme ve haberleşme kartı tasarım ve gerçekleştirilmesi
High performance digital imaginig and communication board design and realization
  1. Tez No: 155423
  2. Yazar: İBRAHİM GÖK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SELÇUK GEÇİM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Baskı devre kartı, çapraz-karışma, sayısal video görüntüleme, Printed circuit board, crosstalk, digital video imaging
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 140
Özet
YÜKSEK PERFORMANSLI SAYISAL GÖRÜNTÜLEME ve HABERLEŞME KARTI TASARIM VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ İbrahim GÖK OZ Bu çalışmada 10 bit sayısal görüntü ve çevresel haberleşme baskı devre kartının geliştirilmesi ve tasarımı incelenmiştir. Eski analog sistemlerde daha önceden karşılaşılan birçok problem göz önüne alınarak, yeni ve daha etkin bir baskı devre kartı tasarımı gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışmada (daha çok eski sistemlerde rastlanan) baskı devre kartlarında görülen tümleşik devrelerin soğutulması, elektromanyetik uyumluluk ve çapraz- karışma sonucu ortaya çıkan problemleri en aza indirgeyebilmek için yapılması gerekenler ele alınmış ve bu bilgiler ışığında etkin bir sayısal görüntüleme ve çevresel haberleşme baskı devre kartının tasarımı gerçekleştirilmiştir. Tasarım sonunda baskı devre kartı farklı test koşulları altında test edilmiş ve çalışma dahilinde ele alınan hususların kartın efektif perfomansını arttırdığı gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
HIGH PERFORMANCE DIGITAL IMAGING and COMMUNICATION BOARD DESIGN AND REALIZATION İbrahim GÖK ABSTRACT In this study, effective design of a 10 bit digital image viewer and general purpose peripheral communication printed circuit board is designed and developed. Considering the problems of previous analog systems, a new and more effective printed circuit board design is realized. As a goal of this study, the problems of (especially in the older systems) printed circuit boards like thermal cooling, electromagnetic compatibility and crosstalk are considered to be minimized and according to these considerations an effective image viewer and peripheral communication printed circuit board is designed. After materialization process, the printed circuit board is tested under different test conditions and it is observed that the considerations and the design rules applied in this study improved the effectivness of the printed circuit board.