UML ile tasarlanmış internet tabanlı kablosuz otomasyon sistemi gerçekleştirimi
Implementation of an internet based wireless automation system designed by UML
- Tez No: 155431
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ ZİYA ALKAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Otomasyon, Internet, Mikro denetleyici, UML, Automation, Internet, Microcontroller, UML
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
UML İLE TASARLANMIŞ İNTERNET TABANLI KABLOSUZ OTOMASYON SİSTEMİ GERÇEKLEŞTİRİMİ Ümit Buhur ÖZ Otomasyon, insanlar tarafından yapılan işlemlerin, tamamen otomatik cihazlardan oluşan bir sistem tarafından yapılmasıdır. Ev Otomasyonu, evde bulunan cihazların ortak bir merkezden kontrol edilebilmesi amacına hizmet etmektedir. Bu tez çalışması ile kablosuz haberleşme teknikleri incelenmiş, bilgisayar ile RF (Radio Frequency) donanım birimleri arasında senkron haberleşme sağlanmış, iki yönlü (half-duplex) veri transferi gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilere güvenli bir şekilde internet kullanarak ulaşılması ve değiştirilmesi üzerinde araştırma yapılmıştır. Bu çalışmanın sonucunda internet tabanlı, kablosuz iletişim yapabilen esnek bir otomasyon sisteminin omurgası oluşturulmuştur. Evdeki cihazlar internet üzerinden SSL (Secure Socket Layer) kullanılarak güvenli bir şekilde kontrol edilmektedir. Cihazların kontrolü ve durumlarının öğrenilmesi RF haberleşme ile yapılmaktadır. Bu çalışma kapsamında cihazların kontrol edilmesi ve izlenmesi için güvenli bir internet sayfası oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
IMPLEMENTATION OF AN INTERNET BASED WIRELESS AUTOMATION SYSTEM DESIGNED BY UML Ümit Buhur ABSTRACT Automation is a process carried out by a system which is composed of fully automatic devices. The aim of the home automation is to control home devices from a single central control point. In this thesis, wireless communication techniques have been studied in detail and also synchronized communication between a computer and RF (Radio Frequency) devices and half-duplex data transfer in between these devices have also been studied. In this study a flexible automation system which carries out wireless communication has been implemented. The work of accessing and manipulating the data through a secure internet channel has been carried out. Home devices are safely controlled using the SSL (Secure Socket Layer) via internet. Control of devices and their status checking are performed through the RF communication using a WEB page. A WEB page has also been built to monitor and manipulate the devices.