Optimization of gendarmerie posts' main supply roads via regional ring transportation system
Jandarma karakollarının ana ikmal güzargahlarının bölgesel ring taşıma sistemiyle optimizasyonu
  1. Tez No: 155495
  2. Yazar: YUNUS EMRE KARAMANOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN OĞUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mixed integer Programming, Fleet Size and Capacitated Vehicle Routing, Regional Ring Transportation System. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET JANDARMA KARAKOLLARININ ANA İKMAL GÜZERGAHLARININ BÖLGESEL RİNG TAŞIMA SİSTEMİYLE OPTİMİZASYONU Yunus Emre KARAMANOĞLU Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman OĞUZ TEMMUZ 2004 Bu çalışmada, askeri birliklerin en küçük birlik seviyesine kadar yapılmakta olan ikmallerinin aynı gün içerisinde yapılması için gereken araç filo sayısını bulmak ve bu araçların katettikleri mesafeleri optimum seviyeye indirmek amaçlanmıştır. Farklı araç, tip ve sayıları kullanıldığında toplam mesafede oluşan farklılıklar incelenmiştir. Tamsayılı programlama modeli önerilmiş ve bu modelin uygulanması için GAMS yazılımı kullanılmıştır. Model hali hazırda bulunan sistemle belirlenmiş olup, şu anki sistemle önerilen sistem arasındaki farkları ortaya koymaktadır. Toplam dağıtım mesafelerinin merkezi sistem kullanıldığında nasıl etkilendiği sorusuna yanıt bulunmaya çalışılmış ve ideal güzergahlar tespit edilmiş ve en uygun ikmal planlama sırası önerilmiştir. Anahtar Kelimeler. Tamsayılı Programlama, Filo Hacmi ve Kapasite Sınırlı Araç Güzergahı Bulma, Bölgesel Ring Taşıma Sistemi. IV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT OPTIMIZATION OF GENDARMERIE POSTS' MAIN SUPPLY ROADS VIA REGIONAL RING TRANSPORTATION SYSTEM Yunus Emre KARAMANO?LU M. S in Industrial Engineering Advisor: Assoc. Prof. Osman O?UZ JULY 2004 The aim of this study is to find the optimum distances traveled by the vehicles distributing goods to the military units, belonging to a command center, in one day and the appropriate fleet types and sizes for each Command Center. We examine the differences in the total distances traveled by the vehicles when the types and number of the vehicles are changed in the fleet. A mixed integer programming model is proposed, and for the implementation of the model, optimization modeling software GAMS is used. The proposed model is obtained from the current system elements and shows the differences between the current distribution system and the solution of the proposed model. How the total distances are affected when distribution is made from one center is investigated, and ideal main supply routes, ideal sequences of supply plans, and fleet sizes are proposed.