A Fast fourier transform implementation and performance evaluation on a transputer based parallel computer system
Transputer temelli bir paralel bilgisayar sisteminde hızlı Fourier dönüşüm uygulaması ve performans hesabı
  1. Tez No: 15567
  2. Yazar: CÜNEYT BAZLAMAÇCI
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: FFT algorithm, concurrent and parallel programming, transputer, occam, performance evaluation
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
ÖZET TRANSPUTER TEMELLİ BİR PARALEL BİLGİSAYAR SİSTEMİNDE HIZLI FOURIER DÖNÜŞÜM UYGULAMASI VE PERFORMANS HESABI BAZLAMAÇCI, Cüneyt Fehmi Yüksek Lisans Tezi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi s Prof. Dr. Hasan 6ÜRAN Eylül 1991, 144 say -fa HFD yönteminin gevşek baglı çoklu bir bilgisayar sisteminde gerçekleştirilme problemi incelendi. Tek boyutlu HFD hesaplamak için, herkes tarafından bilinen sıralı Cooley-Tukey yöntemiyle başlayıp, ağ şeklinde bagli bilgisayar mimarisi için bir paralel çözüme ulaşıldı. Ağın yapı taşları olarak transputer ' ler seçildi. HFD sırasıyla, seri ve paralel işler şeklinde uygulandı. Seri uygulama, tek transputer içeren bir sistemde ölçülürken, paralel uygulama dört transputer içeren bir sistemde ölçüldü. Daha sonra yöntem analiz edildi, gerçekleştirmenin performans ve hızlanma ölçütleri bulundu. Uygulanan çalışma, HFD yöntemlerinden biri olup, yararlı olduğu düşünülen ve diğer gevşek bağlı mimarilerde de performans özelliklerini koruyacağı beklenen bir yöntemdir. Anahtar Kelimeler s HFD yöntemi, eş zamanlı ve paralel programlama, transputer, accmm, performans hesabı Bilim Dalı Sayısal Kodu s 619.01.00 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A FAST FOURIER TRANSFORM IMPLEMENTATION AND PERFORMANCE EVALUATION ON A TRANSPUTER BASED PARALLEL COMPUTER SYSTEM BAZLAMACCI, Cüneyt Fehmi M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Hasan GORAN September 1991, 144 pages The problem of implementing the FFT algorithm on a loosely coupled multiprocessor system is investigated. Starting with the conventional sequential Cooley-Tukey algorithm for performing a single FFT, a parallel solution for a mesh connected computer architecture is reached. Transputers are chosen as the building blocks of the mesh. FFT is implemented as sequential and parallel tasks, respectively. The sequential implementation is measured on a single transputer system, whereas the parallel one is measured on a system consisting of 4 transputers. The algorithm is then analyzed, the performance and speed-up figures are found for the realisation. The implemented work is one form of the FFT algorithms which is expected to be useful and to preserve Its characteristics on other loosely coupled similar archi tectures.