G.L.İ.Tunçbilek yeraltı ocağı 45-C panosu tabanyollarında gerilmelerin ve deformasyonların incelenmesi
- Tez No: 15885
- Danışmanlar: DOÇ.DR. GÜNER ÖNCE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Tavan - taban ayak, taban ayak, basınç gerilmesi, konver jans, Roof -floor face, floor face, pressurial tension, convergence
- Yıl: 1991
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
iv ÖZET Tunçbilek yeraltı ocağı 'nda tek taban ayak ve tavan- taban ayak çalışmasının yapıldığı bölümlerde tabanyolla rında basınç gerilmesi ve konver jansların ölçülüp değer lendirildiği bu çalışmada ilk bölümde, işletme tanıtıl mıştır. Daha sonra Jeolojik yapı, üretim yöntemi ve ça lışma yapılan pano anlatılmıştır. Beşinci bölümde tabaka ların jeomekanik özellikleri belirtilerek kayaçlar sınıf landırılmıştır. Altıncı bölümde gerilmeler teorik olarak anlatılmış, manometrelerden alınan ölçüm ve değerlendirme ler verilmiştir. Yedinci bölümde ise} konverjans ölçüm değerleri ve bunların değerlendirilmesi verilmiş, basınç gerilmesi - konver jans ilişkileri anlatılmıştır. Son bö lümde sonuçlar ve öneriler açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In this work carried out to measure and evaluate the results, obtained for the pressurial tension and the con vergence in the main roadways of the production panels where the coal is extracted from single and double slice longwall faces, in Tunçbilek colliery. Firstly, the col liery itself is presented. Then, the geological structure the mining method and the panel being worked are outlined. Rock mass classification is given together with the geo- mechanical features of the strata in the fifth chapter. In the sixth chapter, theoretical pressures are given a- long with the values read from manometres and their evalu ations. The values obtained for cenver gence and their in terpretations are presented in the seventh chapter. Finally, the results and the suggestions are outlined in the last chapter.