Germiyanoğulları beyliğinin sosyo-kültürel ve ekonomik yapısı
The socio-cultural and economic structure of the Germiyanoğulları principalitiy
- Tez No: 160501
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SIDDIK ÜNALAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Germiyanlı Beyleri, Sosyal, Kültür, Ekonomi, The Germiyanh masters, social, culture, economy
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Anadolu Selçuklu Devletinin çöküşüyle birlikte ortaya çıkan beyliklerden birisi olan Germiyanoğulları (M. 1300-1429) yılları arasında Malatya civarından gelerek Kütahya ve civarlarına yerleşmişlerdir. Beylik adını Germiyanlı aşiretinden almıştır. Gerçek anlamda bir devlet teşkilatına sahip oluşu, askeri ve siyasi nüfuzu, kültürel hayata katkısıyla dönemin önde gelen devletlerinden birisi olmuştur. Beylik, sosyo-kültürel, ilmi ve fikri sahadaki faaliyetleriyle diğer beylikleri geride bırakmış ve Türk kültürünün gelişmesinde payı olmuştur.
Özet (Çeviri)
With the collapse of the Anatolia Seljukian State Germiyanoğullari was the state which appeared around Malatya and Kütahya in 1300-1429. The principality gained its name from the word Germiyanh tribe. It's having a real state organization, its military and political influence, its contribution to the cultural life made it to be one of the most important states. With its socio-cultural, scientific and intellectual activities the state left the other ones behind and contributed greatly to the Turkish culture.