Balanced Scoreacard: Strategic human resource management applications
Balanced Scoreacard: Stratejik insan kaynakları yönetim uygulamaları
  1. Tez No: 160815
  2. Yazar: AKIN TUNÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BARANEL ATÇI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: strateji, kurumsal karne, stratejik insan kaynaklan yönetimi, insan kaynaklan fonksiyonları, strateji haritası, performans yönetimi, stratejik yönetim. IX, strategy, balanced scorecard, strategic human resource management, human resource function, strategy map, performance management, strategic management VIII
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZET Günümüzde başarılı firmalar gerçek güçlendirilebilir rekabet avantajı olarak sunulan insan sermayesinin farkına varmışlardır. Stratejileri ile insan kaynaklarım hizalandırmak amacıyla Balanced Scorecard yaklaşımını kullanan kuruluşlar hem kar hanelerini artırmayı hem de stratejik sonuçlan elde etmeyi başarmışlardır. Bu çalışmadaki Balanced Scorecard yaklaşmamın açıklanması ile beraber insan sermayesi ölçüsü, yönetimi ve insan kaynakları için entegre stratejik planlama işlemi sağlaması için geniş bir biçimde ele alınmıştır. Bu tez çalışması yeni stratejik insan kaynaklan programım sunar ve bu program insan kaynaklan stratejik haritasını, insan ve organizasyon sermayesinin hazır oluş raporlarım ve bunların gelişim programlarını çözüm olarak sunmaktadır. Çalışmanın son etabında insan kaynaklan teknolojileri, insan kaynaklan yetkinlikleri ve insan kaynaklan aksiyonu için uygun ortam ele alınmış ve yeni stratejik insan kaynaklan modeline uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Today's most successful companies have realized that human capital represents the only real sustainable competitive advantage. Organizations that use the Balanced Scorecard to align their human capital with their strategy have achieved both bottom line and strategic results. From an ongoing study of the Balanced Scorecard offers a framework to manage and measure human capital and provides an integrated strategic planning process for human resource. This paper presents new strategic human resource program, and this programs include human resource strategy maps, human capital, organizational capital readiness reports and their development programs offer a solution for strategic management model. In the last phase of study human resource technologies, competencies and climate for human resource action are examined and applied to new strategic human resource model.