Süleyman Bin Şeyh Halil Unkudî'nin 'Behcetü'l-Ârifin Ravzatü's Salikîn' adlı eserinin çevirisi ve değerlendirmesi
Translation and evaluation of Sulaiman B.Şhayh Khalil Unkudî's Bahjatu'l-'Ârifîn Rawdzatu's-Sâlikin'
  1. Tez No: 160953
  2. Yazar: NEBAHAT KAYA
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUHİTTİN BAĞÇECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Allah, Akaid, Kelam, Unkûdî, Maturidi, Allah, Aqaid, Islamic Theology, Unkûdî, Maturidi
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kelam Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Ill SÜLEYMAN BİN ŞEYH HALİL UNKUDFNİN“BEHCETÜ'L-ARİFÎN RAVZATÜ'S SALİKîN”ADLI ESERİNİN ÇEVİRİSİ ve DEĞERLENDİRMESİ ÖZET Kelam ve fıkıh konusunda Süleyman b. Şeyh Halil tarafından kaleme alınan“Behcetü'l Arifin Ravzatü's-Salikin”isimli eserde kadir-i mutlak bir Yaratıcı fikri esas alınır. Bu esas çerçevesinde; Tann'mn varlığı, birliği, bilgisi, bilinebilirliği, sıfatları ve bu sıfatlarda ezeli bilginin insan davranışına etkisi; kabir azabı ve ruhların durumları konularıyla; Tanrı 'ya imanın nasıl olması gerektiği konusu, Ebü Hanife, Maturidi ve Nesefi anlayışı doğrultusunda değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
IV TRANSLATION AND EVALUATION OF SULAIMAN B. ŞHAYH KHALİL UNKÛDÎ'S“BAHJATU'L-'ÂRİFÎN RAWDZATU'S-SÂLİKÎN”ABSTRACT“Bahjatu'l-'Arifîn Rawdzatu's-Salikin”is the work of Sulaiman b. Şhayh Khalil Unkûdî's on Kalâm ( Theology) and Figh (Islamic law) and in this work the idea of Absolute Powerful Creator has been studied. In this context topics such as the existence of God, His Unity, His knowledge, the possibility of konowing Him, His attributes, the effect of His knowledge which is eternal in the past on human behaviour, turment in grave, situation of souls and how the belief in God should be, have been evaluated according to the teachings of Abû Hanifa, Maturidi and Nasafi.