Sociological analysis of organised criminality in Turkey
Türkiye'de organize suçluluğun sosyolojik analizi
- Tez No: 161313
- Danışmanlar: PROF. KAYHAN MUTLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Organize Suç, Suç Şebekeleri, Mafya-Tipi Örgütlenme, Şiddet, Kabadayılık, Organized Crime, Criminal Network, Mafia-like Association, Violence, Ruffian(ism). IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
ÖZ TÜRKİYE'DE ORGANIZE SUÇLULUĞUN SOSYOLOJİK ANALİZİ BEŞE, Ertan Doktora, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Kayhan Mutlu Mart 2005, 194 Sayfa Bu tez, Türkiye'de organize suçların ortaya çıkışını, köklerini, yapı ve faaliyetlerini ve organize suçların Türkiye'de kamu güvenliğine karşı oluşturduğu tehlikeleri analiz etmekte ve ayrıca Türkiye'de özellikle Susurluk Kazası'ndan hemen sonra önemli bir gündem yaratan organize suç olgusunun analizi için kapsamlı bir rehber geliştirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle, bu tezin temel amacı, Türkiye'deki organize suçluluğa ilişkin olarak sosyolojik bir bakış açısıyla teorik bir yaklaşma oluşturmak ve Türkiye'deki organize suçluluğu bu teorik çerçeve içerisinde sosyolojik temel ve sonuçlarına dayalı olarak değerlendirmektir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SOCIOLOGICAL ANALYSIS OF ORGANISED CRIMINALITY IN TURKEY BEŞE, Ertan PhD, Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr. Kayhan Mutlu March 2005, 194 pages This thesis argues that organized crime is a sociological phenomenon with criminological dimensions that constitutes a threat to public security and order, economic development, social integrity, democracy and peace in Turkey, and consequently to the national security of the country. Sociological and political causes of organized criminality will be assessed through a multidimensional approach based on the identification of different conceptual areas and related indicators that characterize organized crime groups.