The Kurdish political mobilization in the 1960s: The case of 'the Eastern Meetings'
1960'larda Kürt siyasal mobilizasyonu: 'Doğu Mitingleri' örneği
  1. Tez No: 161347
  2. Yazar: AZAT ZANA GÜNDOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MESUT YEĞEN, YRD. DOÇ. KÜRŞAD ERTUĞRUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Doğu Mitingleri, Kürt politik mobilizasyonu, toplumsal hareketler, kolektif eylem. v, Eastern Meetings, Kurdish political mobilization, social movements, collective action IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 167
Özet
oz 1960'LARDA KURT SİYASAL MOBİLIZASYONU:“DOĞU MİTİNGLERİ”ÖRNEĞİ Gündoğan, Azat Zana Master, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi : Doç.Dr. Mesut Yeğen Ortak Tez Yöneticisi: YrdDoç. Kürşad Ertuğrul Temmuz 2005, 155 sayfa Bu tez Doğu Mitingleri örneği üzerine yoğunlaşmak suretiyle 1960'lı yıllarda Kürtlerin politik mobilizasyonunu inceliyor. Bu mitingler 1967 sonbaharında Türkiye İşçi Partisi'nin Doğulular grubu tarafından Doğu ve Güneydoğu bölgesinin çeşitli illerinde, bu bölgelerin ve Kürt nüfusun taleplerini, isteklerini ve sorunlarını dile getirmek amacıyla organize edildi. Bu tez toplumsal hareketler ve kolektif eylem kuramının sunduğu teorik çerçeve ve analitik gereçleri kullanarak, Doğu Mitingleri'nin kimlik oluşumu ve mobilizasyon süreçlerini inceler ve bu mitingleri 1960'larm sosyo-politik bağlamın içinde konumlandırır. Bu inceleme ile bu tez Kürtlerin siyasi aktivizm tarihindeki özel bir anın dinamik ve ilişkisel bir portresini çizmeyi amaçlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE KURDISH POLITICAL MOBILIZATION IN THE 1960s: THE CASE OF“THE EASTERN MEETINGS”Gündoğan, Azat Zana M.S., Department of Political Science and Public Administration Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Mesut Yeğen Co-Supervisor: Assist. Prof. Dr. Kürşad Ertuğrul July 2005, 155 pages This thesis examines the Kurdish political mobilization in the 1960s through focusing on the case of the Eastern Meetings. These meetings were organized by the Easterners group of the Turkish Workers Party in the various provinces in the autumn 1967 in the East and Southeast Anatolia with the aim of voicing the demands, claims and the grievances of these regions and the Kurdish population. Using the theoretical framework and the analytical tools presented by the social movements and collective action theory, this thesis examines the identity formation and mobilization processes of the Eastern Meetings and situates them within the socio-political context of the 1960s. Through this analysis, the thesis aims to draw a dynamic and relational picture of a particular moment in the history of Kurdish political activism.