A study on the structural and process quality of early childhood education and care centers in Ankara
Ankara ilindeki okulöncesi eğitim kurumlarının yapısal ve işlevsel kalitesi üzerine bir çalışma
- Tez No: 161359
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP ERDİLLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Early childhood education, structural quality, process quality
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Okul Öncesi Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 118
Özet
Okulöncesi dönemin öneminin dünya genelinde anlaşılmasına bağlı olarak, ülkemizdeki okulöncesi kunımlannm sayısında da çarpıcı bir artış görülmektedir. Ancak bu niceliksel artış beraberinde nitelik sorgulanmasını da gündeme getirmektedir. Bu çalışmada, Ankara il merkezindeki okulöncesi eğitim kurumlarının yapısal ve işlevsel kalitesi araştırılmış ve bağlı oldukları kurumlar bazında katılaştırmaları yapılmıştır. Bu çalışmanın veri toplama ve analizinde nitel ve nicel araştırma teknikleri kullanılmıştır.Anahtar Kelimeler Okulöncesi eğitim, yapısal kalite, İşlevsel kalite.
Özet (Çeviri)
Due to the recognition of the significance of early childhood years worldwide mere has been a dramatic increase in the number of early childhood education programs in Turkey. However, the increase in the quantity of such programs brings the question of quality. İn this study structural and proces quality of early childhood education and care centers in Ankara is investigated and compared depending on the institutions may are affiliated to. The data for this study is gathered through a combination of quantitative and qualitative methods.