Bağlama eğitiminde etüt ve egzersizlerin gerekliliği üzerine bir çalışma
A study on the necessity of etudes and exercises in the education of bağlama
- Tez No: 161620
- Danışmanlar: PROF. YUSUF AKBULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Bağlama, Bağlama Eğitimi, Etüt, Egzersiz, Türk Halk Müziği, Tavır II, Bağlama, Bağlama-Education, Etude, Exercises, Turkish Folk Music, Regional, Plectrum IV
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
BAĞLAMA EĞİTİMİNDE ETÜT VE EGZERSİZLERİN GEREKLİLİĞİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA YÜKSEK LİSANS TEZİ Özgür TURKOGLU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ BİLİM DALI Danışman Prof. Yusuf AKBULUT 2005 ÖZET Bu araştırma; bağlama eğitimi sürecinde etüt ve egzersizlerin yerini, gerekliliğini, önemini vurgulamak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada konuyla ilgili olarak daha önce yapılmış çalışmalar taranmış, bağlama eğitimi veren kurumlarla görüşülmüş, bu kurumlarda ders veren kişilerden etüt ve egzersiz örnekleri alınarak değerlendirme yapılmıştır.Yapılan değerlendirme sonucunda; bağlama eğitiminde etüt ve egzersizlerin gerekliliği konusunda açıklamalar yapılmış, bu konuda neler yapılabileceği hakkında önerilerde bulunulmuş, elde edilen nota örneklerinden uygun olanları seçilerek çalışmanın sonunda sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
A STUDY ON THE NECESSITY OF ETUDES AND EXERCISES IN THE EDUCATION OF BA?LAMA MASTER OF ARTS THESIS PREPARED BY ÖZGÜR TÜRKO?LU SELÇUK UNIVERSTY SOCIAL SCIENCES INSTITUTE DEPARTMENT OF MUSIC TEACHING Adviser Prof. Yusuf AKBULUT 2005 Summary This study is conducted with the aim to emphasize the necessity of etudes and exercises during the process of bağlama education. In this study, relevant literature is searched, bağlama educators at several institutes providing bağlama education are interviewed, samples from the etudes and exercises are taken from their lessons, and analyzed. IllIn the analysis of the data, explanations are made for the necessity of etudes and exercises in bağlama education, suggestions are made about the issues to be conducted with this aim, and suitable ones among the note -samples are attached at the end of the study.