Interception techniques for direct sequence spread spectrum signals
DSSS sinyaller için tespit teknikleri
- Tez No: 167128
- Danışmanlar: PROF. DR. BUYURMAN BAYKAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: doğrudan dizi yayılı spektrum sezim, tespit, yayılı dizi, DSSS, interception, Spreading Sequence IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
Öz DSSS SİNYALLER İÇİN TESPİT TEKNİKLERİ Karadeniz, Uygar Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Buyurman Baykal Kasım 2005, 152 Sayfa Bu çalışmada doğrudan dizi yayılı spektrum sinyallerinin düşük işaret güç oranlarında tespiti ve bu sinyallerde kullanılan yayan dizilerin kestirimi ele alınmıştır. Tespit işlemi temel olarak özilinti fonksiyonundaki dalgalanmalara dayanır. Ayrıca tespit işlemi sonucunda sembol periyodu kestirimi de yapılmaktadır. Yayan dizilerin kestirimi için ise ortak değişimi matrisinin öz analizi ve kestirimi yapılan sembol periyodu kullanılmıştır. Bu yaklaşımlar (3. nesil) UMTS ve kestirim olasılığı düşük radar sinyallerini de içeren değişik doğrudan dizi yayılı spektrum sinyalleri üzerinde uygulanmıştır. Çok yolluluk, kanal karışması ve renkli gürültü gibi kanal etkilerinin bu metotların performansları üzerinde yarattığı değişimler detaylı analizler ile incelenmiştir. Bulunan sonuçlar alternatif tekniklerin performansları ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTERCEPTION TECHNIQUES FOR DIRECT SEQUENCE SPREAD SPECTRUM SIGNALS Karadeniz, Uygar M.Sc. in Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Buyurman Baykal November 2005, 152 Pages In this work interception and spreading sequence estimation of Direct Sequence Spread Spectrum (DSSS) signals, in low signal to noise power ratios is discussed. For interception an approach based on autocorrelation fluctuations is employed and also symbol period is estimated from this interception process. Spreading sequence estimation is performed by using eigenanalysis of the correlation matrix and estimated symbol period. These approaches are applied on different kinds of DSSS signals including 3rd generation UMTS signal and LPI radar signals. In order to examine the channel effects such as; multipath, interference and colored noise, on the performance of applied techniques, detailed analysis results are obtained. The results are compared with the performances of alternative interception techniques.