Legal framework comparison of Public Procurement Law with State Procurement Law
Yasal içerik yönünden Kamu İhale Kanunu'nun Devlet İhale Kanunu ile karşılaştırılması
- Tez No: 167186
- Danışmanlar: DR. ENGİN ERANT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, İnşaat Mühendisliği, Law, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yeni Kamu İhale Kanunu, Eski Devlet İhale Kanunu, Avrupa Topluluğu, New Public Procurement Law, Ex-State Procurement Law, European Community. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
oz YASAL İÇERİK YÖNÜNDEN KAMU İHALE KANUNU'NUN DEVLET İHALE KANUNU İLE KARŞILAŞTIRILMASI Yüksek, Murat Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Engin Erant Ocak 2005, 131 sayfa Bu tez çalışması, iki ihale kanununun, sırasıyla Yeni Kamu İhale Kanunu (4734) ve Eski Devlet İhale Kanunu (2886), yasal içeriklerinin karşılaştırmasını yapmıştır. Bu karşılaştırma sonucunda, ihale ilan sürelerinden sözleşme aşamasına kadar bir çok hükmün, Türk Kamu İhale Kanunun yürürlüğe girmesi ile büyük değişikliğe uğradığı görülmüştür. Bu karşılaştırmanın yanında, Avrupa birliği'nde geçerli olan (EEC 93/37) ihale direktifinin içeriği Yeni Türk İhale Kanunu'na uygun bazı başlıklar doğrultusunda analiz edilmiştir. Türk Kamu İhale Kanununun yapım işleri ile ilgili hükümleri söz konusu direktif ile karşılaştırılınca, bu direktifin ihale süreci ilgili hem benzer hem de farklı uygulamaları içerdiği görülmüştür. Ayrıca, bu tez çalışması Türk müteahhitlerinin Yeni Kamu İhale Kanunu (4734) hakkında görüşlerini, 15 soruluk bir anket yardımı ile almayı amaç edinmiştir. Anketin sonuçlarından, Kanunun bazı hükümlerinin inşaat firmalarının beklentilerini karşılamamasına rağmen, firmaların çoğunluğunun Yeni Kamu İhale Kanunu hakkında olumlu düşüncelere sahip oldukları görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LEGAL FRAMEWORK COMPARISON OF PUBLIC PROCUREMENT LAW WITH STATE PROCUREMENT LAW Yüksek, Murat M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Dr. Engin Erant January 2005, 131 pages This thesis makes the comparison of legal frameworks of the two Procurement Laws, the New Public Procurement Law (4734) and the Ex-State Procurement Law (2886) respectively. As a result of this comparison, it is seen that a lot of provisions starting from tender notice time limits to the awarding of contracts, have been changed substantially by the introduction of Turkish Public Procurement Law. Besides this comparison, the related procurement directive on construction works in European Community, namely EEC 93/37 is analyzed through the topics pertinent to the New Public Procurement Law, from which it is observed that there are both similar and different application regarding tender process in this directive when compared with the provisions of Turkish Public Procurement Law on construction works. This thesis study also aims to put forward the conception of Turkish contractors about the New Public Procurement Law by means of a questionnaire containing 15 questions. From the results of questionnaire, it is seen that majority of the contracting companies have a positive attitude towards the New Public Procurement Law although some provisions of the Law do not meet the expectations of the companies.