Effects of solid state power amplifier nonlinearity on various phase shift keying modulation schemes
Katı hal güç yükselteci doğrusalsızlığının çeşitli evre kaydırmalı kiplenim taslakları üzerine etkileri
- Tez No: 167328
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SENCER KOÇ, Y.DOÇ.DR. ARZU TUNCAY KOÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: PSK, S SPA, Rapp, Doğrusalsızlık, BER, EVM vu, PSK, SSPA, Rapp, Nonlinearity, BER, EVM
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
oz KATI HAL GÜÇ YUKSELTECİ DOĞRUSALSIZLIĞININ ÇEŞİTLİ EVRE KAYDIRMALI KİPLENİM TASLAKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ Dudak, Celal Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yard. Prof. Dr. Arzu T. Koç Yardımcı Tez Yöneticesi: Assoc. Prof. Dr. Sencer Koç Ocak 2005, 90 sayfa Bu tez, özgül bir kiplenim taslağının doğrusal olmayan çalışma koşullan altındaki performans değerlendirmesini sunar. Bu kiplenim biçimi, BPSK, QPSK, OQPSK ve 7i/4-QPSK özel durumlarıyla örneklenen evre kaydırmalı Idplenim (PSK) olarak belirlenmiştir. Bu halde özgül doğrusal olmayan blok, benzetim modeli Rapp model olan katı hal güç yükselteci olarak seçilmiştir. Verici süzgeç özelliğinin ve güç yükselteci parametrelerinden birinin değiştirilmesi, benzetimlerdeki ana yöntemi oluşturmaktadır. Bit hata oram (BER), hata vektörü büyüklüğü (EVM) ve Uzay Frekans Koordinasyon Grubu (SFCG) spektral maske kısıtı, ele alman VIdeğerlendirme parametrelerini oluşturmaktadır. Benzetim sonuçlan başlangıçtaki literatür araştırmasını, her kiplenim taslağının çeşitli doğrusal olmayan S SPA özgüllükleri tarafından nasıl etkilendiğini göstererek, desteklemektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTS OF SOLID STATE POWER AMPLIFIER NONLINEARITY ON VARIOUS PHASE SHIFT KEYING MODULATION SCHEMES Dudak, Celal M.Sc., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assist. Prof. Dr. Arzu Tuncay Koç Co-supervisor: Assoc. Prof. Dr. Sencer Koç January 2005, 90 pages This study concentrates on the performance evaluation of a specific modulation scheme under nonlinear operation. This modulation scheme is the phase shift keying (PSK) modulation, exemplified by the special cases of BPSK, QPSK, OQPSK, rc/4-QPSK. The specific nonlinear block is chosen to be the solid state power amplifier (SSPA) structure whose simulation model is the Rapp model. Varying transmitter filter characteristic and one of the power amplifier parameters constitute the main methodology of simulations. Bit error rate (BER), error vector magnitude (EVM), and Space Frequency Coordination Group (SFCG) spectral mask constraint IVare the evaluation parameters taken into account throughout this study. Simulation results support the initial literature survey, which reveals additional features showing how each modulation scheme is affected by various S SPA nonlinearity characteristics.