Weighted granular best matching algorithm for context-aware computing systems
Bağlamın-farkında sistemler için ağırlıklı tanecikli en iyi eşleştirme algoritması
- Tez No: 167363
- Danışmanlar: DR. ALTAN KOÇYİĞİT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Bağlam-Farkındalığı, Bağlam-Farkında Sistemler, Ubiquitous Computing, Pervasive Computing, Bağlam Eşleştirmesi, Tanecikli Eşleştirme, Hatırlatma Ajanları, Context-awareness, Context-aware Computing, Ubiquitous Computing, Pervasive Computing, Context Matching, Best Matching, Granular Matching, Reminder Agents. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Bölümü
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
öz BAĞLAMIN-FARKINDA SİSTEMLER İÇİN AĞIRLIKLI TANECİKLİ EN İYİ EŞLEŞTİRME ALGORİTMASI Kocaballı, A. Baki Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Altan Koçyiğit Ocak 2005, 94 sayfa Bağlam farkındalıklı sistemler için gereken bağlam eşleştirmesi operasyonu için ağırlıklı tanecikli en iyi eşleştirme algoritması önerilmiştir. Bu yeni algoritma bağlamsal bilginin değişken, bulanık ve çok boyutlu yapısını, ağırlıklar, ve tanecikli yapı mekanizmalarıyla ele almıştır. Metodun uygulanabilirliğini göstermek için öneri CAPRA - Bağlam Farkındalıklı Kişisel Hatırlatma Ajanı isimli bir hatırlatma ajanı üzerinde denenmiştir. Elde edilen sonuçlar uygulanan yeni eşleştirme algoritmasının kullanıcıların niyetlerine karşı daha duyarlı ve bağlamsal bilginin özelliklerine daha uyumlu ve şuanki bir bağlam-duyarlı sitemde uygulanabilir olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WEIGHTED GRANULAR BEST AAATCHING ALGORITHM FOR CONTEXT-AWARE COMPUTING SYSTEMS Kocabaltı, A. Baki M.S., Department of Information Systems Supervisor: Dr. Altan Koçyiğit January 2005, 94 pages Weighted granular best matching algorithm is proposed for the operation of context matching in context-aware computing systems. New algorithm deals with the subjective, fuzzy and multidimensional characteristics of contextual information by using weights and a granular structure for contextual information. The proposal is applied on a case: CAPRA - Context-Aware Personal Reminder Agent tool to show the applicability of the new context matching algorithm. The obtained outputs showed that proposed algorithm produces the results which are more sensitive to the user's intention, more adaptive to the characteristics of the contextual information and applicable to a current Context-aware system.