The polarization properties of the final state particles in the rare radiative B-meson decays
Nadir ışınımlı B-mezon bozunumlarında ortaya çıkan parçacıkların polarizasyon özellikleri
- Tez No: 167456
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜRSEVİL TURAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çeşni Değiştiren Nötr Akımlar, Yarıleptonik Bozunum, Nadir Işınımlı Bozunma, Foton Polarizasyonu, Lepton Polarizasyonu, Flavor Changing Neutral Current, Semileptonic Decay, Rare Radia tive Decay, Photon Polarization, Lepton Polarization IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Öz NADİR IŞINIMLI B-MESON BOZUNUMLARINDA ORTAYA ÇIKAN PARÇACIKLARIN POLARİZASYON ÖZELLİKLERİ YILMAZ, Ümit Oktay Doktora, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Gürsevil TURAN Mayıs 2005, 83 sayfa. Etkin Hamiltonun modelden bağımsız en genel formunu kullanarak nadir Bs?yl+l-bozunmasındaki foton ve lepton polarizasyonlarının genel bir çözümlemesi sunuldu. Bu bozunmaların, fotonun pozitif ve negatif helisite durumundaki toplam ve difransiyel dallanma oranları çalışıldı. Ayrıca Bs?yl+l-bozunmasında“fo ton polarizasyon asimetrisinin”ve son durum leptonlarının paralel, çapraz ve dik polarizasyon asimetrileri, bunun yanı sıra lepton-antilepton birleşik asimetrilerinin yeni Wilson katsayılarına hassasiyetleri incelendi. Tüm bu fiziksel gözlenebilirlerin SM ötesinde var olan yeni fiziğe hassas oldukları ve deneysel ölçümlerinin değerli bilgiler verebileceği gösterildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE POLARIZATION PROPERTIES OF THE FINAL STATE PARTICLES IN THE RARE RADIATIVE B-MESON DECAYS YILMAZ, Ümit Oktay Ph. D., Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Gürsevil TURAN May 2005, 83 pages. A general analysis of the photon and lepton polarizations in the rare Bs ?yl+l-decay by using the most general model independent form of the effective Hamil- tonian is presented. The total and the differential branching ratios for these decays, when photon is in the positive and negative helicity states, are stud ied. The sensitivity of“photon polarization asymmetry”and the longitudinal, transverse and normal polarization asymmetries of final state leptons, as well as lepton-antilepton combined asymmetries in Bs?yl+l-decay to the new Wilson coefficients are also investigated. It is shown that all these physical observables are very sensitive to the exis tence of new physics beyond SM and their experimental measurements can give valuable information about it.