İdeal topolojik uzaylarda sürekliliğin ayrışımı üzerine bir çalışma
A study on decomposition of continuity in ideal topological spaces
- Tez No: 167541
- Danışmanlar: PROF.DR. ŞAZİYE YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: AI.R - set, Sı - set, semi a-I-irresolute function
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 56
Özet
11 ÖZET Yüksek Lisans Tezi İDEAL TOPOLOJİK UZAYLARDA SÜREKLİLİĞİN AYRIŞIMI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA Fatma BAŞARAN Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL 2005, Sayfa : 43 Jüri : Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde [26] 'da verilen sürekliliğin ayrışımı üzerine konulu makale örnekleriyle incelenmiştir. İkinci bölümde ise, bu çalışma için gerekli olan ideal topolojik uzay için temel kavramları verdik. Üçüncü bölümde ise, I-R kapalı küme olarak tanımladığımız yeni bir küme kavramı verdik. Bu kümeden yararlanarak A(.r - küme olarak adlandırdığımız bu küme ile diğer bazı küme çeşitlerinin karşılaştırmasını yaparak bir diagram oluşturduk. Ayrıca A|.r - kümekavramından yararlanarak ideal topolojik uzayda açık kümenin bir ayrışımını elde ettik. Bununla birlikte tanımlamış olduğumuz I-R kapalı kümenin bir ayrışımını verdik. Dördüncü bölümde ise, [29] 'da tanımlanan semi a - I - irresolute fonksiyon kavramını ayrıntılı olarak inceleyip yorumladık. Özelliklerini ve karakterizasyonlannı elde ettik. Diğer bazı fonksiyon türleri ile karşılaştırarak gerekli ters örnekleri verdik. Anahtar Kelimeler : Ai-r - küme, Sı - küme, semi a - 1 - irresolute fonksiyon.
Özet (Çeviri)
iv ABSTRACT Master Thesis A STUDY ON DECOMPOSITION OF CONTINUITY İN İDEAL TOPOLOGICAL SPACE Fatma BAŞARAN Selçuk University Graduate School of Natural and Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL 2005, Page : 43 Jury: Prof. Dr. Şaziye YÜKSEL Y*..â£ce£^ V/^^c^/r..^?/wX.../? 0>A> This study consists of four sections. in the first section, the paper which is related with decomposition of continuity in given [26] with its examples has beeıı examined. in the third second section; we have given the basic consepts for ideal topological space required for this study. in the third section; we have given a new set definition that we named as I-R closed set. We have defined the consept of AJ.R by utilizing the consept of I-R closed and we formed a diagram by comparing some set types with this set. Mereover, we obtained a decompositionV of öpen set in the ideal topological space by utilizing the concept of AI.R -set. Besides,we have given a decomposition of I-R closed set that we have defıned. in the fourth section; in detail, we have investigated and interpreted the semi a-I-irresolute function concept given in [29]. We obtained its features and characteristics. We have given required opposite examples by comparing this function with the other function types.