İdeal topolojik uzaylarda sürekliliğin bazı ayrışımları üzerine
On some decompositions of continuity in ideal topological spaces
- Tez No: 178404
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞAZİYE YÜKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: I-küme, weakly ??-I-küme, strongly ?-I-küme, A -küme, I-süreklililik, weakly ??-I-süreklililik, strongly ?-I-süreklililik, A -süreklilik, I-set, weakly ??-I-set, strongly ?-I-set, A -set, I-continuity, weakly ??-I-continuity, strongly ?-I-continuity, A -continuity
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde [26]' da verilen sürekliliğin ayrışımı üzerine konulu makaleyi çalışıp örnekleriyle inceledik.İkinci bölümde ise, bu çalışma için gerekli olan ideal topolojik uzayların temel kavramalarını verdik. Ayrıca lokal fonksiyon kavramı [18] ve bu fonksiyonun [14]' de sağladığı özellikleri ayrıntılı bir şekilde yorumladık.Üçüncü bölümde ise, ideal topolojik uzaylarda *-operfect, ? -clopen, strongly ?-*-kapalı, ?-*-kapalı ve pre-*-kapalı küme olarak tanımladığımız yeni küme kavramlarını verdik ve daha once tanımlanmış kümelerle olan ilişikilerinden bir diagram elde ettik. Yine bu kümelerden faydalanarak oluşturduğumuz ??-I-küme, weakly ??-I-küme, strongly ?-I-küme, ?-I-küme ve A -küme olarak adlandırdığımız kümeler ile diğer bazı küme çeşitlerinin karşılaştırmasını yaparak başka bir diagram elde ettik. Ayrıca bu kümeleri kullanarak elde ettiğimiz süreklilk çeşitlerini ele aldık, özelliklerini inceledik ve açıklamak adına örnekler verdik. Verdiğimiz bu süreklilik çeşitleri ile sürekliliğin, contra ?*-sürekliliğin, R C-sürekliliğin, ?-I-sürekliliğin ve A -sürekliliğin ayrışımını da elde ettik.
Özet (Çeviri)
This study consists of four sections. In the first section, we have examined the paper which is related with decomposition of continuity in given [26] with its examples.In the second section, we have given the basic concepts of ideal topological spaces required for this study. Besides, local function concept [18] and the characteristics of this function provided in [14] and given unproved have been presented in detail in a proved state by us.In the third section; we have given new set definations that we named as *-operfect, ? -clopen, strongly ?-*-closed, ?-*-closed and pre-*-closed sets in ideal topological spaces and we have formed a diagram by comparing some set types with these sets. Again, we have defined concept of ??-I-set, weakly ??-I-set, strongly ?-I-set, ?-I-set and A -set by utilizing the given sets and we have obtained another diagram by investigating the ralations of these sets with others. Moreover, we have introduced new continuity types by using the sets, have studied their features and have presented some examples to explain. Besides, we have obtained a decomposition of continuity, contra ?*-sürekliliğin, R C-continuity, ?-I-continuity and A -continuity with the given continuity types.