Hafif raylı sistemlerde temel haritacılık çalışmaları proje analizi ve kampüs örneği
Basic mapping studies project analysis and a sample study in light railway systems
  1. Tez No: 167688
  2. Yazar: İBRAHİM ALAETDİN ÖNAL
  3. Danışmanlar: PROF. ÖMER HALİS TOMBAKLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: TS-N, MS PROJECT, MS VISIO, TS-N, MS PROJECT, MS VISIO
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi HAFİF RAYLI SİSTEMLERDE TEMEL HARİTACILIK ÇALIŞMALARI PROJE ANALİZİ VE KAMPUS ÖRNEĞİ İbrahim Alaetdin ÖNAL Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi ve Fotogrametri Ana Bilim Dalı Danışman: Prof. Ömer Halis TOMBAKLAR 2005, 84 Sayfa Jüri: Yrd.Doç.Dr. Ayhan CEYLAN Yrd.Doç.Dr. Özşen ÇORUMLUOĞLU Bu çalışmada, Kampus içi inşası düşünülen ve yaklaşık uzunluğu 3.5 km olan hafif raylı sistem güzergahına ait, yürütülen sayısal güzergah analizlerinin yanında, tarafımızca denenmiş yeni detay ölçü yöntemleri birbirleri ile karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiş ve arazi çalışmalarına her noktada hız kazandıran yeni ölçü yöntemlerinin güven aralıkları teste tabi tutulmuştur. Mevcut güzergaha ilişkin yapılan revize detay hat ölçümlerinde kullanılan TS-N yönteminin güvenilirliği ve kullanılabilirliği araştırılmıştır. Bunun yanında proje bölgesine ilişkin tüm haritalama ve güzergaha ilişkin tüm değerler sayısal görüntü işleme programları yardımıyla yapılmıştır. Raylı sistemlerin özel bir mühendislik konusu oluşundan, istenilen doğrulukta iki farklı program ile hat tasarımları yapılmış, sonuçlar karşılaştırmalı olarak sunulmuştur. Ayrıca raylı sistem projelerinde MS PROJECT ve MS VISIO proje yönetimi ve dizaynı programlarının kullanılabilirliği üzerinde yapılan çalışmaların sonuçlan sunulmuştur. Bu çalışmaların sonucunda, istatistiki proje takibi, kaynak planlaması ve bütçe analizleri yapılmıştır. Projenin tüm parametrelerine, tam zamanlı çözümler üretilmiş, sonuçlar gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis BASIC MAPPING STUDIES PROJECT ANALYSIS AND A SAMPLE STUDY IN LIGHT RAILWAY SYSTEMS İbrahim Alaetdin ÖNAL Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Geodesy and Photogrammetry Supervisor: Prof. Ömer Halis TOMBAKLAR 2005, 84 Pages Jury: Asist. Prof. Dr. Ayhan CEYLAN Asist. Prof. Dr. özşen ÇORUMLUO?LU In this study, the confidence level accelerating the land works are tested and new detailed measurement methods with numerical route analysis about the route Project of railway system expected to be constructed in campus area have been comparised. The usage and safety at TS-N method,used in revisional detailed route measurements, have been investigated. Also mapping and values about the route Project have been obtained by the help of numerical image processing programs. Due to railway systems are done by two programs and all comparative results have been reported. Furthermore, study results about the usage of Project management and desing programs named as MS PROJECT and MS VISIO have been reported. In the conclusion of these studies, statical Project controllings, source plannings, budget analysis have been prepared. For all parameters of the Project well-timed solutions have been provided and all results have been shohwn.