Mülkiyet problemlerinin çözüm metotlarının karşılaştırmasında proje planlaması
Project planning in comparation of solution methods of ownership
  1. Tez No: 167722
  2. Yazar: KASIM PINAR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. TAYFUN ÇAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Jeodezi ve Fotogrametri, Geodesy and Photogrammetry
  6. Anahtar Kelimeler: Mülkiyet problemleri, mülkiyet problemleri çözüm metotlan, proje planlaması, süre ve maliyet hesabı, Gannt diyagramlan, CPM-PERT yöntemi, Ownership problems, solution methods to propriator problems, project planning, calculation of time period and cost, Gannt diagrams, CPM - PERT methods
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 181
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Mülkiyet Problemlerinin Çözüm Metotlarının Karşılaştırmasında Proje Planlaması Kasım PINAR Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeodezi Ve Fotogrametri Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Tayfun ÇAY 2005, 121 sayfa Jüri: Yrd. Doç. Dr. Tayfun ÇAY Prof. Dr. Cevat İNAL Yrd. Doç. Dr. Gülgün ÖZKAN Bu çalışmada; mülkiyet problemlerinin çözümünde problem kaynaklarının tespiti, mevcut mevzuatların incelenmesi ve problemlere göre mevzuata uygun çözüm metotların karşılaştırması ve karşılaştırmada proje planlama tekniklerinin kullanılması konularında incelemeler yapılmıştır. Mülkiyet problemlerinin çözüm yöntemlerin uygulanabilirliği, problemlere ve yerine göre (kentsel, kırsal) değişiklik arz eder. Problemlerin çözümü aşamasında kırsal alanda yaşanan problemleri, kentsel çözüm yollan ile çözmeye çalışmak doğru olmayacaktır. Aynı şekilde, kentsel bir alanda yaşanan problemleri, kırsal çözüm yollan ile de çözmek doğru olmayacaktır. Bu durumda, problemlerin yaşandığı yere göre çözüm yöntemleri arasında tercih yapılması en doğrusudur. Mülkiyet problemlerinin çözüm metotlarının uygulanmasında karşılaşılabilecek sorunlar ve problemlere uygun metotların seçimleri somut örnekler üzerinde irdelenmiştir. Mülkiyet problemlerinin çözüm metotlarının karşılaştırmasında proje planlaması tekniği kullanılarak süre, maliyet, donanım, uygulanabilirlilik vb. ölçütler göz önünde tutulmuştur. Bununla beraber mevzuatımızdaki aksaklıklar gündeme getirilmiş ve problemlerin çözümünde gerekli olan tedbirler araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Master Thesis Project Planning In Comparation Of Solution Methods Of Ownership Kasım PINAR Selçuk Universty Institute Of Natural and Applied Sciences Department of Geodesy and Fotogrammetry Engineering Advisor: Asst. Prof. Dr. Tayfun CAY 2005, 121 pages Jury: Asst. Prof. Dr. Tayfun CAY Prof. Dr. CevatlNAL Asst. Prof. Dr. Gulgun OZKAN In this study, subjects of; demonstration of problem sources in solution of ownership problems, examining existing regulations, comparation of solution methods under existing regulations and usage of Project planning tecniques in that comparison were examined. Applicability of solution methods of ownership problems change depending on problems and place (town, city). During problems solving level, trying to solve rural problems with methods used for city problem or vice versa would not be appropriate. Also, problems being faced in application of solution methods of ownership problems were examined in examples, by thinging criterias like time period, cost, equipment and applicability. In this comparison Project planning technique was used. Also, problems in our regulations were discussed and necessary measures were searched.