Performance assesment of a BPSK CDMA system using an urban radio channel model
  1. Tez No: 16782
  2. Yazar: ALİME YANARTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN TANIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mobil iletişim, Yayılmış-îzge.Kod-Bölmeli-Çoklu-Erişim, Çok Yollu Sönümlü Kanallar, Başkalıkh-Katışım, RAKE alıcısı, Mobile Communications, Spread Spectrum, CDMA, Multipath Fading Channels, Diversity Combining, RAKE Receiver
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
az BÎR ÎKÎLÎ - FAZ - KAYDIRMA - ANAHTARLI KOD- BÖLMELİ-ÇOKLU- ERİŞÎM SİSTEMİNİN KENTSEL BÎR RADYO KANAL MODELİ KULLANILARAK BAŞARIM DEĞERLENDİRÎMÎ YANARTAŞ, Alime Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Yalçın TANIK Aralık, 1991, 99 sayfa Bu tezde, İkili-Faz-Kaydırma-Anahtarlama ve doğrudan-dizi yayılım kullanan bir iletim sistemi ele alınmıştır. İkil hatası olasılığı, verilen bir kanal parametresi kümesi için türetilmiştir. Bu türetimde toplanır beyaz Gauss gürültüsünün, yayılım dizisinin ve kanal parametrelerindeki kestirim hatalarının etkileri de göz önüne alınmıştır. Benzetimlerde Suzuki-Hashemi kanal modeli kullanılmıştır. Alıcı, RAKE yapısı üzerine kurulmuştur. Bu yapı, kestirilmiş kanal parametrelerini ağırlıkları olarak kullanan bir en büyük oran birleştiricisiyle gerçekleştirilmiştir. Çözümlemelerde, kusursuz eşzamanlama varsayılmıştır. Sistemin bazı işletim koşullarındaki başarımını değerlendirmek için bir çok benzetim yapılmıştır. Bu koşullar şunlardır: Değişik Eb/N0, RF bant genişliği, ikil dizi hızı, Doppler yayılımı, RAKE alıcısının uzunluğu, kusursuz ve yavaş güç denetimi durumlarının birleşileri. Bu koşullar kullanılarak Kod-Bölmeli-Çoklu-Erişimin sığası hesaplanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PERFORMANCE ASSESSMENT OF A BPSK CDMA SYSTEM USING AN URBAN RADIO CHANNEL MODEL YANARTAŞ, Alime A MSc Thesis in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yalçın TANIK December, 1991, 99 pages In this thesis, a transmission system which uses BPSK and direct sequence spreading is considered. For a given set of channel parameters, the probability of bit error is derived and obtained by considering the effects of AWGN, spreading sequence and the estimation error of the channel parameters. The Suzuki- Hashemi channel model is used in simulations. The receiver is based on a RAKE structure which is implemented with the maximal ratio combiner using the estimated channel parameters as its weights.Perfect synchronization is assumed in analyses. Many simulation runs have been performed to assess the performance of the system under several operating conditions : Combinations of different E / N, RF bandwidth, bit rate, perfect and slow power control cases, Doppler spread, number of taps of the RAKE receiver were considered. Using these conditions, the capacity of CDMA is calculated.