Bencik Dağı (Yatağan-Muğla) florası
Flora of Bencik Mountain (Yatağan-Muğla)
- Tez No: 167846
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ÖMER VAROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Bencik Flora, Bencik Dağı, Yatağan, Muğla, Türkiye
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
BENCİK DAĞI (YATAGAN-MÜGLA) FLORASI (Yüksek Lisans Tezi) Hediye AKTAŞ AYTEPE MUĞLA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2005 ÖZET Araştırma alanı Muğla ilinin Yatağan ilçesinde yer alır. Bu çalışmada, Kasım 2003 - Mayıs 2005 yıllarında toplanan 836 bitki örneğinin değerlendirilmesi ile 65 familya, 263 cins, 402 tür, 12 alttür ve 2 varyete tespit edilmiştir. Toplam takson sayısı 416 dır. 416 taksondan 30'u C2 karesi için yeni kayıttır. Endemik bitkilerin sayısı 35 (% 8,42)'dir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılım oranlan şu şekildedir: Akdeniz elementleri 153 (% 36.78), Iran-Turan elementleri 19 (% 4.57) ve Avrupa-Sibirya elementleri 10 (% 2.4). Geniş yayılışlı ve yayılış alanları belli olmayan taksonların sayısı 187 (% 44.95).
Özet (Çeviri)
VI FLORA OF BENCIK MOUNTAIN (YATA?AN-MU?LA) (M. Sc. Thesis) Hediye AKTAŞ AYTEPE MU?LA UNIVERSITY INSTITUTE of SCIENCE and TECHNOLOGY 2005 ABSTRACT The research area is situated in Yatağan district of Muğla province. In this study, during the period November 2003 - May 2005 836 plant specimens, 65 families, 263 genera, 402 species and 12 subspecies, 2 varietes were collected and identified. The total number of specific and infraspecific taxa is 416. Thirty of the 416 taxa are new records for the C2 square. The number of endemic plants is 35 (8.42%). The distribution rates of the specimens into phytogeographical regions are as follows: Mediterranean elements 153 (36.78%), Irano-Turanian elements 19 (4.57%) and Euro-Siberian elements 10 (2.4%). Unknown or cosmopolits 187 (44.95%). Key Words : Bencik Flora, Bencik Mountain, Yatağan, Muğla, Turkey. Page number : 122 Adviser : Doç. Dr. Ömer VAROL