Muğla ili makrofungusları üzerinde taksonomik çalışmalar
Taxonomic studies on macrofungi of Muğla
- Tez No: 167853
- Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA IŞILOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Makrofunguslar, Flora, Taksonomi, Muğla, Macrofungi, Flora, Taxonomy, Muğla
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 201
Özet
vn MUĞLA İLİ MAKROFUNGUSLARI ÜZERİNDE TAKSONOMİK ÇALIŞMALAR (Yüksek lisans Tezi) Hayrünisa BAŞ MUĞLA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2005 ÖZET Bu çalışmada Muğla İli'nin farklı lokalitelerinden 2004 - 2005 yıllarında özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında makrofungus örnekleri toplanmıştır. Arazi ve laboratuar çalışmaları sonucunda 2 sınıf ve 26 familyaya ait 81 takson belirlenmiştir. 5'i Ascomycetes, 76' sı Basidiomycetes sınıfına aittir. Makrofunguslar üzerindeki mevcut literatüre göre 12 türün Türkiye için yeni kayıt olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
via TAXONOMIC STUDIES ON MACROFUNGI OF MUGLA (M.Sc. Thesis ) Hayrünisa BAŞ MUGLA UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY 2005 ABSTRACT In this study, macrofungi specimens were especially collected in spring and fall from different localities in Muğla City in the years of 2004-2005. As a result of the field and laboratory studies, 81 taxa belonging to 2 classes (5 taxa in Ascomycetes and 76 taxa in Basidiomycetes) and 26 families have been determined. According to our present literature on the macrofungal flora of Turkey, 12 taxa were found as new records.