Betonarme yüksek yapıların taşıyıcı sistem analizi
Carrier system analysis of high concrete constructions
- Tez No: 168376
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ASIM GÜRALP
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Multi level concrete buildings, the use of alternative carrier system and materials
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 241
Özet
ÖZET Yeryüzünde bina yapmak için kullanılabilir alanların kısıtlılığına karşın nüfus yoğunluğunun giderek artması çok katlı yapılan kaçınılmaz kılar. Zira mevcut kullanılabilir alam artırmanın tek yolu budur. Bu çalışmadaki hedef, betonarme yüksek yapılarda alternatif taşıyıcı sistem ve malzeme kullanımını araştırmaktır. Örnek alman 40 katlı bir betonarme bina kolon-kiriş ve perdeli bir sistem olarak tasarlanmış ve karşılaştırılmıştır. Sonuçta perdeli sistemin, kolon - kiriş sistemli taşıyıcı sisteme göre daha rijit ve daha ekonomik olduğu görülmüştür. Anahtar Kelime: Çok katlı betonarme yapılar, alternatif taşıyıcı sistem ve malzeme kullanımı ıx
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Construction of multi level buildings is an inevitable fact as there are not enough lands to meet the residence demand of the increasing population density because the only way to increase the present serviceable lands. The object to be reached by the means of this study is to research the use of alternative carrier system and materials in high constructions. A 40 floored concrete building was taken as a model and designed in two different forms as column-beam and curtain systems and a comparison was made between these two systems. As a result it was determined that the curtain system is more rigid and cheaper than the column-beam carrier system.