Proje tabanlı yönetim yaklaşımı ve bir uygulama
Project based management and an application
- Tez No: 168437
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NİHAN ÇETİN DEMİREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Proje tabanlı yönetim, proje tabarm organizasyon, proje organizasyon, proje yönetimi, geçici organizasyonlar. vii
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZET Bu tezde, demografik“ve diyagnostik olmak üzere 2 bölümden oluşan bir anket formu, değişik sektörlerdeki 9 şirkette çalışan toplam 90 kişiye uygulanmıştır. Şirketler, organizasyon yapılarına göre proje, matriks ve fonksiyonel tabamı organizasyonlar olarak kategorilendirilmiştir. Anket yöntemi ile toplanan verilerin analizi için SPSS for Windows 10.0 istatistik paket programı kullanılmıştır. ”Uygulanan anketin ana amacı, tezin teorik kısmında proje tabanlı yönetim fonksiyonları olarak tanımlanan proje kapsam yönetimi, proje organizasyonun ile, proje genel yönetim etkinliği fonksiyonlarının performanslarının, organizasyonun proje tabanlı olma derecesi arttıkça yükseldiği hipozetezi araştırmaktır.. Bu amaçla frekans dökümleri, alpha güvenilirlik testi, Pearson korelasyon analizi ve çapraz tablo analizleri istatistik araçları olarak kullanılmıştır. Anket verilerinin analizi sonucunda ortaya konulan ana hipotez doğrulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT in this thesis, a survey consisting of two sections, named demografic and diagnostic, "was designed and applied to 90 people working in different sectors and companies seperately. These companies are categorized as project irased OTganİ2arions, matrix OTgamzations and functional organizations. In order to analyse the gathered datas, SPSS for Windows 10.0 program package is tised for statistical analysis. The aim of this study is to define a relationship between the projectivity degree of the organization and the performance of five functions of project irased mnagement that can ire fisted bs project scope management, project organization management, project cost management, project quality management and project time management, andin addition to these, general management performance is also added to the analysis of the relation. For this purpose; frequency breakdowns, alpha reliability test, Pearson correlation analysis and crosstetbs analysis techniques are used for statistical analysis. After the necessary evaluations and analysis, the main hypotesis of the study is approved and confirmed. Keywer4s: Project ^ased management, project led organization, project ^rganizatioH, project management, temporary organizations. ^Tft